Yıldırım Jandarma Genel Komutanlığı Heyetini Kabul Etti

Başbakan Yıldırım: 'Belki de yakın tarihimizde emniyet mensuplarımızın, asker, polis, jandarma, korucu bu kadar ahenkli, uyumlu çalıştığı bir dönem olmamıştır. Böyle olduğu içindir ki terörle mücadelede başarı ortadadır' 'Geçtiğimiz yılın ağustos ayı başından itibaren savunma esaslı değil, taarruz esaslı terörle mücadele stratejimizi yürürlüğe koyduk. Bugün jandarma, polis, korucularımız, bazı bölgelerde de yine TSK ile birlikte bu mücadeleyi koordineli bir şekilde sürdürüyoruz' 'Bugün artık yurdun her köşesinde devlet, güvenlik güçlerimizin marifetiyle duruma tam olarak hakimdir. Terör örgütleri bunun farkındadır ve telaşla sağa sola saldırmaya gayret etmektedir. Milletimiz emin ve rahat olsun ki, biz bu belayı bu milletin başından defetmeye ahdettik, yemin ettik ve bunu da inşallah sizlerin gayretiyle, çalışmalarınızla halledeceğiz'

Başbakan Binali Yıldırım, 'Belki de yakın tarihimizde emniyet mensuplarımızın, asker, polis, jandarma, korucu bu kadar ahenkli, uyumlu çalıştığı bir dönem olmamıştır. Böyle olduğu içindir ki terörle mücadelede başarı ortadadır.' dedi.

Yıldırım, Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yılı dolayısıyla Jandarma Genel Komutanlığı heyetini Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Başarılarla dolu köklü bir tarihe sahip olan Jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümünün idrak edildiğini belirten Yıldırım, yüce Türk milletinin huzurunun, güvenliğinin teminatı olan asırlık teşkilatlardan birisi olan jandarma mensuplarına Türk milleti adına teşekkürlerini sundu.

Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti Jandarmasının kurulduğu ilk günden bugüne hayatın her alanında, ülkenin her köşesinde gece gündüz, soğuk sıcak, yağmur çamur demeden, milletin güvenliği ve huzuru için hep görevi başında olduğunu, bundan sonra da aynı kararlılıkla bu görevini sürdüreceğini söyledi.

Başbakan Yıldırım, Jandarma teşkilatının alçak darbe girişiminden sonra yeni bir yapılanmaya geçtiğini, yurt savunmasında hudutların içerisindeki huzurun, güvenliğin sağlanma işinin ağırlıklı olarak İçişleri Bakanlığına ve ülkenin topyekun barış ve güvenliğinin de TSK'ya bırakıldığını kaydetti.

- 'Biz bu belayı bu milletin başından defetmeye ahdettik'

Bu yeni dönemde terörle mücadele konseptinde de önemli bir değişikliğe gidildiğine dikkati çeken Yıldırım, 'Bu değişiklik, geçtiğimiz yılın ağustos ayı başından itibaren savunma esaslı değil, taarruz esaslı terörle mücadele stratejimizi yürürlüğe koyduk. Bugün jandarma, polis, korucularımız, bazı bölgelerde de yine TSK ile birlikte bu mücadeleyi koordineli bir şekilde sürdürüyoruz. Bugün artık yurdun her köşesinde devlet, güvenlik güçlerimizin marifetiyle duruma tam olarak hakimdir. Terör örgütleri bunun farkındadır ve telaşla sağa sola saldırmaya gayret etmektedir. Milletimiz emin ve rahat olsun ki, biz bu belayı bu milletin başından def etmeye ahdettik, yemin ettik ve bunu da inşallah sizlerin gayretiyle, çalışmalarınızla halledeceğiz.' diye konuştu.

Yıldırım, bu vesileyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'e, polis teşkilatına ve ülkenin bekası için gece gündüz demeden her hal ve şartta mücadele eden kahraman jandarmalara teşekkürlerini iletti.

Salondakilere, 'Sizi görünce çocukluk yıllarımı hatırladım.' diyen Yıldırım, 'Köyde ilkokula belki başlamamıştım. 'Cenderme geliyor' dedikleri zaman, biz duvarların arkasına saklanırdık. Cendermenin geldiğini de nereden anlardık? Onlar sabah güneş doğduğu sırada gelirlerdi, sırtlarındaki tüfeğin ucunda bir kama vardı. O kamanın güneş ışığı oraya yansır ve oradan cenderme olduğuna kanaat getirirdik. 'Hadi cenderme geliyor saklanalım' derdik.' ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

'Bugün korkutarak değil, güven ve huzur vererek görev yapan bir teşkilata sahibiz. Bunun örneğini mi istiyorsunuz? Bakın bir jandarma astsubayımız Bingöl'de bir olayla karşı karşıya kalıyor. Bir teröristi yakalıyor ve terörist yakalandıktan sonra 'üşüdüm' diyor. Çıkarıyor parkasını veriyor ve onun bu ihtiyacını gideriyor. İnsanlığını ortaya koyuyor. Bu insanlık dersini veren Kemal kardeşimiz ne yazık ki aynı insanlığı bu alçak teröristlerden göremiyor ve Bingöl'de Genç ilçesinde şehit oluyor.'

- Güvenlik güçleri arasındaki uyum

Şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere uzun ömürler dileyen Yıldırım, 'Terörden arındırmaya çalıştığımız ülkemizde jandarma, teröriste karşı yumruğu vurmayı bilmiş ama yöre halkına da dost eli uzatarak onların terörden zarar görmemesi için Emniyet Genel Müdürlüğümüzün mensuplarıyla, polislerimizle, özel harekatçılarımızla, korucularımızla, askerlerimizle birlikte iç içe onların yaşamdan kopmamaları için gereken gayreti ve fedakarlığı da göstermektedir.' diye konuştu.

Güvenlik güçlerinin terörle mücadeledeki uyumunu 'fevkalade' olarak nitelendiren Yıldırım, şunları kaydetti:

'Belki de yakın tarihimizde emniyet mensuplarımızın, asker, polis, jandarma, korucu bu kadar ahenkli, uyumlu çalıştığı bir dönem olmamıştır. Böyle olduğu içindir ki terörle mücadelede başarı ortadadır. Bilgi paylaşımı, istihbarat paylaşımı ve operasyonda gerekli koordinasyonun sağlanması... Burada zaman kayıplarının olmaması bu başarının en önemli sebeplerinden biridir. 'Sen', 'ben' demeden ay yıldızın yanına yüreğinizi de koyarak mücadele ediyorsunuz. Onun için hepinizin alnından öpüyor, teşekkür ediyorum. Hislerimize, duygularımıza yeri gelince sahip olmak durumundayız ama yeri geldiğinde de 'Yırtarız dağları enginlere sığmaz taşarız.' Siz tarihimizin altın harflerle yazılan destanının birer kahramanısınız. Göktürklerin yarganları, Selçukluların candarları, ülkemizin jandarması ve milletin cendermesi.'

Başbakan Yıldırım, sözlerini Jandarmanın kuruluşunun 178. yıl dönümünü kutlayıp, komutanlık personeline başarı dileklerini ileterek tamamladı.
Kaynak: AA