Vali Toprak Şire Pazarını Ziyaret Etti

Vali Mustafa Toprak, beraberinde daire müdürleri ile birlikte Büyük Şire Pazarını ziyaret etti. Burada iş yerlerini de gezen Toprak, mutlaka site yönetiminin kurulması gerektiğini söyledi.

Vali Toprak Şire Pazarını Ziyaret Etti
Dünya kayısı başkenti Malatya’da önemli bir yere sahip olan Şire Pazarında incelemelerde bulunan Vali Mustafa Toprak, pazarın sağlıklaştırılması ve hijyenik önlemlerin alınması noktasında yetkililerden bilgiler aldı. Daha önce pazardaki eksikliklerin giderilmesi adına kurulan komisyondan da çalışmalar hakkında bilgiler alan Toprak, Şire Pazarının adının Malatya Ticaret Borsası olarak değiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Üreticiden gelen kayısıların depolandığı ve bu süre zarfında ürünlerin de daha hijyenik bir şekilde tutulmasının önemine değinen Toprak, şire pazarında bir site yönetiminin bulunmamasını da eleştirdi.

Toprak, “Ticaret Borsasının da müdahil olduğu bir yerde nasıl olur da bir site yönetimi olmaz. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Bunu mutlaka yapmamız gerekiyor. Site yönetimi olmadan olmaz” diye konuştu.

Yeni kayısı sezonu ile birlikte pazarda kayıt dışı alımların olmamasını da istediklerini belirten Toprak, “Burada kaliteyi ve hijyeni olumsuz kıran bir şey olmasın. Burası Malatya Kayısı Borsası olarak faaliyet göstersin” dedi.

Şire pazarında kayısının dışında hiçbir ürünün satılmaması gerektiğini de vurgulayan Toprak, ürünlerini satmak isteyen köylü vatandaşların eski şire pazarına gidebileceklerini de belirtti.

İnceleme gezisine katılan Vergi Dairesi Başkanı Yunus Boyraz ise kurulan denetim komisyonundan sonra şire pazarında 200 yeni vergi mükellefi yazdıklarını söyledi.



Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey’de Vali Toprak’a teşekkür ederek, “Burası 30 yıldır el vurulmayan bir yaraydı. Bu yarayı inşallah sizin üstün gayretiniz ile sonlandıracağız. İnanıyorum ki yeni kayısı sezonunda çok hijyenik bir şekilde kayısı borsası oluşacaktır” dedi.

Vali Toprak ayrıca pazarda yeni alım dönemi itibari ile kayıt dışı alımların da önüne geçilmesi adına polis ve zabıta ekiplerine talimat vererek bu sorunun da önüne geçilmesi için talimat verdi.

İnceleme gezisine Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Tahir Macit, Vergi Dairesi Başkanı Yunus Boyraz, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey ile yetkililer katıldı.

Kaynak: İHA