Vali Güvençer'den Planetaryuma Ziyaret

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, planetaryum (gökevi) binasında incelemelerde bulundu.

Vali Güvençer, Manisa Fen Lisesi bahçesinde '251 Bin Dev Öğrenci Projesi' çerçevesinde yapılan ve 2014 yılından bu yana hizmete açılmayan planetaryum binasını ziyaret etti.

Vali Güvençer, yaptığı açıklamada, büyük emeklerle, çok ideal bir niyetle yola çıkılarak inşa edilen binanın, teslim alındığı halde 2014’ten bu tarafa hizmete alınamadığını anımsattı.

Güvençer, şöyle konuştu:

'Burada yeni bir mekan yaratarak, bilim ve sanat merkezi oluşturmaya karar verdik. Arkadaşlarımız çok ciddi, titiz bir çalışma ile projelerini hazırladılar. Son rötuşlarına bakmak, fikir birliğine varmak üzere ziyarette bulunduk. İnşallah çok kısa zaman içerisinde projenin eksiklerini tamamlayıp çatıyı kapatmak, bilim sanat merkezi için kurulması gereken mekanları kurmak, enstrümanları almak ve yıl sonuna kadar da bu güzel yapıyı hem planetaryum hem bilim sanat merkezi olarak öncelikle öğrencilerimizin, sonrada tüm Manisalı kardeşlerimizin, hemşerilerimizin hizmetine sunmak istiyoruz.'

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi yetkilileri Vali Güvençer'e planetaryum binası ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ziyarete Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi personeli katıldı.

Kaynak: AA