Ürdün Kralı 2. Abdullah Kuveyt'te

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah ile Ürdün Kralı 2. Abdullah başkent Kuveyt'te bir araya geldi

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın, bölgedeki krizlere ilişkin siyasi çözümleri görüştüğü bildirildi.

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'nın haberine göre, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile beraberindeki heyeti başkent Kuveyt'teki Dasman Sarayı'nda kabul etti.

Görüşmede bölgedeki krizlere siyasi çözümler bulunması, uluslararası sahada ve bölgedeki son gelişmeler ve ortak önemi haiz konuların yanı sıra birlik ve beraberliğin desteklemesi, kardeş Arap ülkelerinin bir araya getiren Arap ortak çalışma sürecinin yollarını ele aldı.

Bölgedeki krizlere siyasi çözümler bulunması, uluslararası sahada ve bölgedeki son gelişmeler ile ortak önemi haiz konuların ele alındığı görüşmede ayrıca birlik ve beraberliğin desteklemesi, kardeş Arap ülkelerinin bir araya getiren Arap ortak çalışma sürecinin yollarını tartışıldı.

Kuveyt Veliahtı Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın da hazır bulunduğu görüşmede, iki ülke ve halkları arasındaki sağlam tarihi ilişkilerin derinliğini yansıtan kardeşlik ilişkilerine de değinildi.

Ürdün Kralı 2. Abdullah, bugün beraberindeki Ürdün Başbakanı Hani el-Mulki, Kraliyet Divanı Başkanı Fayiz et-Taravne ve Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi'nin de aralarında bulunduğu bir heyetle Kuveyt'e ulaşmıştı.

Kaynak: AA