Tunceli'deki Caddeye İsim Değişikliği Talebi

Tunceli Valisi Kaymak: 'Ülkemizi işgalci kuvvetlere teslim etmeyi amaçlayan dış kaynaklı bir darbeydi bu. Şayet bu darbe başarılı olsaydı hiçbirimiz bu toplantıda olamayacaktık. Çünkü ülke bir iç savaşa, kardeş kavgasına dönüşecekti. Allah'a şükür Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetiyle, milletimizin ferasetiyle bu darbe önlendi'

AK Parti Tunceli İl Başkanlığı kentteki Elazığ Caddesi'nin isminin '15 Temmuz Şehitler Caddesi' olarak değiştirilmesi için dilekçe verdi.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Kaymak'ı ziyaret eden AK Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek ve beraberindeki heyet, isim değişikliğine ilişkin dilekçesini sundu.

Tek, burada yaptığı açıklamada,15 Temmuz'un Türkiye Cumhuriyeti'nin en kara günü olduğunu, ancak milletin feraseti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşuyla bu darbe girişiminin başlamadan önlendiğini belirtti.

Darbe girişiminin yıl dönümü yaklaşırken, bu tarihi dönüm noktasına ilişkin bir şeyler yapmak istediklerini anlatan Tek, 'Bu ülke şehitlerimize çok şey borçludur. Biz de bu kara günün akıllarda kalması amacıyla Tuncelimizde de unutulmaması adına üzerimize düşen bir vazifeyi gerçekleştirmek istiyoruz. Bu noktada ben ve kıymetli arkadaşlarım şahsi manada dilekçelerimizi yazarak ilimizin girişinde bulunan Elazığ Caddesi'nin isminin '15 Temmuz Şehitler Caddesi' olarak değiştirmek istiyoruz.' diye konuştu.

Duyarlılıklarından dolayı Fatih Tek ve üyelere teşekkür ederek, 15 Temmuz'un ülke için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu bildiren Kaymak, şu görüşlerini paylaştı:

'Ülkemizi işgalci kuvvetlere teslim etmeyi amaçlayan dış kaynaklı bir darbeydi bu. Şayet bu darbe başarılı olsaydı hiç birimiz bu toplantıda olamayacaktık. Çünkü ülke bir iç savaşa, kardeş kavgasına dönüşecekti. Allah'a şükür Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetiyle, milletimizin ferasetiyle bu darbe önlendi. Bu 15 Temmuz darbe girişiminin genç nesillerde unutulmaması açısından ülke genelinde şehirlerin önemli yerlerine bu isimler veriliyor. Ben de belediye başkan vekili olarak bu şehirde önemli bir yere bu ismi vereyim diye düşünüyordum. Başkan bizden önce davrandı. Kedisine ve arkadaşlara duyarlılıklarından ötürü çok teşekkür ediyorum. İsmin verilmesi istenen yer kentin en cazip yeri. Ben de çok mantıklı buluyorum. Bunu belediye meclisimizde değerlendireceğiz. İnşallah kısa zamanda kamuoyuna bir açıklama yapacağız.'

Kaynak: AA