TÜMSİAD Genel Başkanı Doğan'dan Vali Zorluoğlu'na Ziyaret

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, ziyarette TÜMSİAD Genel Başkanı Doğan'a, TÜMSİAD Elazığ Şube Başkanı Mahir Sönmez ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Ziyaretten dolayı Doğan ve beraberindeki heyete teşekkür eden Vali Zorluoğlu, cazibe merkezleri programı çerçevesinde 6. bölge teşviklerinden yararlanılacak olmasının Elazığ için çok önemli olduğunu ifade etti.

Ankara’ya gittiğinde Kalkınma Bankası Genel Müdürü Ahmet Buçukoğlu ile görüştüğünü anımsatan Zorluoğlu, kendisinin Elazığ’la alakalı olarak ilk etapta 2 bin civarında ilave istihdam sağlayacak yatırımlar ön görüldüğünü söylediğini aktardı.

Teşvik programları çerçevesinde çok sayıda avantajlar bulunduğunu dile getiren Vali Zorluoğlu, ücretsiz arsa tahsisinden 10 milyon liraya kadar bina yapımına destek veren, aynı zamanda işletme kredisi veren ve buna benzer birçok bileşenli bir destek programı olduğunu belirtti.

En az bu kadar kıymetli olanın, organize sanayi bölgesindeki yatırımcıların daha önce 4. bölge teşviklerinden faydalanırken şimdi 6. bölge teşviklerinden yararlanacağını vurgulayan Zorluoğlu, şunları kaydetti:

'Dolayısıyla personel maliyetleri de ciddi manada azalmış olacak. Bu durumlar Elazığ'ı diğer bölgedeki 23 ilden büyük bir bölümüne nazaran daha cazip hale getiriyor.Bölgedeki desteklerin aynısı Elazığ'da sağlarsa Elazığ doğal olarak komşularına bakıldığı zaman biraz daha avantajlı hale geliyor. Bu bölgeden sadece ekonomik olarak değil aynı zamanda sosyal olarak da büyük bir atılım bekliyoruz. İnşallah temenni ederiz bu bölge ekonomik, sosyal ve güvenlik anlamında bir bütüncül yaklaşımla kısa bir süre içerisinde bugün söylediğimiz sorunlardan arınmış bir bölge olacak.'

Bölge ziyaretleri kapsamında Elazığ’a geldiğini ifade eden Doğan ise, beraberindeki heyetle birlikte Vali Zorluoğlu’na nezaket ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kaynak: AA