Şoförler Odası Başkanı Mehmet Tekin Açıklaması 'Belediye Başkanının Yanındayız Ama Ortak Olmayız'

Şoförler Odası Başkanı Mehmet Tekin, yapılacak ulaşım mastır planı ile ilgili yaptığı açıklamada Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin yanında olduklarını ama ortak olmayacaklarını söyledi.

Şoförler Odası Başkanı Mehmet Tekin Açıklaması 'Belediye Başkanının Yanındayız Ama Ortak Olmayız'
Kırşehir’de toplu taşıma kültürünün olmadığını ifade eden Tekin, “Ulaşım Mastır planı sadece dolmuşçuyu etkilemez. Ulaşım Mastır planına tek pencereden bakılıyor. Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin yanındayız ama ortak olmayız. ”dedi.

Dolmuşçunun aklında Mastır planı ile ilgili soru işaretleri olduğunu anlatan Mehmet Tekin, şöyle konuştu:

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, dolmuşçularla son bir toplantı daha düzenleyeceğini söylüyor. Her yerde dolmuşçu konuşuluyor. Ulaşım Mastır planının Belediye bizimle yapmak istedi. Bizde Belediye ile birlikte yapmak istedik. Bu konuda Belediye Başkanının yanında olduk.

Belediye Başkanı otobüs istiyorsa otobüs alacağız. Sıfır araç istiyorsa sıfır araç alacağız. Ama ortak asla olmayacağız. Dolmuşçuya satılan bireysel hatlar var. Büyüyen, değişen, gelişen Kırşehir’de her zaman değişime hazırız. Ne gerekiyorsa da yapacağız. Araçlarımızın durumu çok iyi değil esnaf önünü göremediği için araçlarını da alamıyor. Dolmuşlara araç takip sistemi ve kamera zorunluluğu İç İşleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile zorunlu hale geldi.

Kırşehir’de 64 bin 640 araç var. Kadın ve çocuklar çıkıldığın da bir kişiye 2 araç düşüyor. Toplu taşıma kültürü şuan Kırşehir’de yok ama bu ilerleyen dönemler de olmayacağı anlamına da gelmez. İki hattımız çalışıyor kalan hatlar ise bitik durumda. Ulaşım Mastır planı sadece dolmuşçuyu etkilemez.”

Kırşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Ulaşım Mastır Planında ise trafiğin rahatlatılması amacıyla, "Trafiğin şehirlerde insanlar ve araçlar için önemli bir faktör olduğu bilinciyle, Kırşehir’i mevcut durumundan daha güzel, daha ileri bir düzeye taşımak amacıyla ’Ulaşım Master Planı’, Belediye tarafından hazırlatılmakta, Kırşehir’in trafiğinin artan araç ve nüfusa endeksli olarak ileri zamanları da düşünerek yeni ulaşım hatlarının düzenleneceği, araç yolları, yaya yolları, bisiklet yollarının belirleneceği, otoparkların, kavşakların, trafik ışıklarının ve trafik işaretlerinin düzenleneceği bir bütüncül çalışma.” hedefleniyor.
Kaynak: İHA