Sivas'ta Su Baskını

Suşehri ilçesinde sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı Evleri su altında kalan bazı kadınlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Sivas’ın Suşehri ilçesinde sağanak nedeniyle su baskınları yaşandı.

İlçede kısa süreli etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Araç sürücülerinin oluşan su birikintileri nedeniyle trafikte güçlükle ilerledikleri görüldü. Belediye ekipleri su birikintisi oluşan bölgelerde rögar temizleme çalışması yaptı.

Yağmur nedeniyle birçok ev ve iş yerini de su bastı. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla temizlik çalışması yaptı. Evleri su basan bazı kadınlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Bu arada ilçede kısa süreli dolu yağışı da etkili oldu.

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, su baskınından dolayı evleri zarar gören aileleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şiddetli şekilde yağan sağanağın ardından su baskınları yaşandığını ve maddi zarar oluştuğunu söyledi.

Belediye ekiplerinin su baskını olan bölgelerde çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Yüksel, 'Ayrıca zarar ve ziyan konusunda gerekli çalışmaları başlatmış bulunmaktayız. Cenab-ı Allah böyle bir afeti bir daha yaşatmasın.' dedi.

Öte yandan Sivas il merkezinde de kuvvetli gök gürültülü sağanak etkili oldu. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı.
Kaynak: AA