Şırnaklı Öğrenciler Şehit Tümgeneral Aydın'ın Kabrini Ziyaret Etti

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinden gezi için Ankara’ya gelen öğrenciler, gezi öncesi helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın kabrine karanfiller bırakarak, dua etti.

Şırnaklı Öğrenciler Şehit Tümgeneral Aydın'ın Kabrini Ziyaret Etti
Şırnak’ın Beytüşşebap Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Şener’in destekleriyle düzenlenen gezi kapsamında bir grup öğrenci, Gençlerbirliği alt yapısına katılmak için başkent Ankara’ya geldi. Bir hafta boyunca elemelerde hünerlerini sergileyecek olan öğrenciler, ilk olarak geçtiğimiz haftalarda Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesi yakınlarında düşen helikopterde şehit olan 13 askerden biri olan 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın kabrini ziyaret etti. 22 öğrenci, ellerinde karanfillerle geldikleri şehitlikte dua ederken gözyaşlarına hakim olamadı.

Öğrencilerden Hasan Gökçe, “Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinden geldik. İlçe Kaymakamımız Sayın Murat Şener Bey’in sayesinde başkent Ankara’da Gençlerbirliği alt yapısı olan İlhan Cavcav Tesisleri’nde ağırlandık. Hünerlerimizi sergilemeden önce geçtiğimiz günlerde bölgemizde, yani Şenoba beldesinde düşen helikopterde şehit olan Tümgeneralimiz Aydoğan Aydın’ın kabrini görmek istedik ve şehitliğe doğru geldik. Burada karanfillerimizi bırakıp bu güzel ayda dualar ettik. Bu toprak uğruna şehit olan herkese Allah gani gani rahmet eylesin, mekanları cennet olsun” dedi.

Ramazan Üce adlı öğrenci ise, “Şehitlikte bu topraklar için canını feda eden çok şehidin bir arada olduğunu ilk defa gördüm. İster istemez hüzünleniyor, duygulanıyor insan. Hepside geride çok şey bıraktı. Cennete, Peygamberimize kavuştular. Allah bütün şehitlerimizin mekanlarını cennet eylesin, tüm Türkiye’nin başı sağolsun” diye konuştu.

Öğrenciler, başkent Ankara’ya ilk defa gelme fırsatı tanındığı için mutlu olduklarını söylediler. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i makamında ziyaret etmek istediklerini de dile getiren öğrenciler, futbol elemelerine katıldıktan sonra memleketlerine döneceklerini sözlerine eklediler.
Kaynak: İHA