Silifkeli Kadınlar, Parça Kumaşlardan Yaptıkları Giysilerle Podyuma Çıktılar

Silifke ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde açılan kursa katılan kursiyerler tasarlayıp, parça kumaşlarla diktikleri el işi göz nuru elbiseleri, defile ile tanıttı.

Silifkeli Kadınlar, Parça Kumaşlardan Yaptıkları Giysilerle Podyuma Çıktılar
Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir’in eşi Hayriye Cinbir, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Ateş, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi ve kurs öğretmeni Cennet Bilgen’in ortak yürüttüğü çalışmayla 36 kursiyerin parça kumaşlardan yıl boyunca yaptıkları günlük yaşamda giyilen kıyafetler ve yöresel kıyafetler için "Kadın elinde kumaşın serüveni" defilesi düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen defileye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Kaymakam Şevket Cinbir, defilenin ardından yaptığı açıklamada, Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 2016-2017 eğitim öğretim yılı içerisinde açılan kursta üretilen elbiselerin defile ile gösterime sunulduğunu kaydetti.

Defilede kumaşın kadınların elinde ne hale geldiğini gördüklerini ifade eden Cinbir, "Kadınlarımız çok ucuz parça kumaş diye tabir edilen kumaşlarla gerçekten birbirinden güzel elbiseleri dikmişler. Bizde büyük bir memnuniyetle ve keyifle izledik. Hem dikmişler hem taşıdılar. Elbiseleri güzel de taşıdılar" dedi.

Eşinin bugün giydiği elbisenin de kursiyerlerin diktiği elbise olduğuna dikkati çeken Cinbir, "Gerçekten birbirinden farklı, Türk kadınının özünde olan, el hüneri elbiseleri gördük. Kurs öğretmenlerimize, Milli Eğitim Müdürümüze, Halk Eğitim Merkezi Müdürümüze, eşime, kursiyerlere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakam Cinbir’in eşi Hayriye Cinbir de, Halk Eğitim Merkezini giyim kursu ziyaretinde bu fikrin ortaya çıktığını belirtip, "Bu kadar güzel olabileceği fikri çıkmıştı. Bir şeyi hayal ederseniz hayal ettiğiniz en güzel olanına ulaşırsınız. Silifke’de biz güzel bir aileyiz. Müziklerin yapımından, dikişlerin dikimine, sahnenin hazırlanmasına kadar herkesin emeği var. Bir şeyde emek olunca sonuç çok güzel oluyor. Kursiyerlerimizi teker teker kutluyor, hocamızın, Halk Eğitim Merkezi müdürümüzün, Milli Eğitim Müdürümüzün emeklerine teşekkür ediyorum. Daha güzel şeyleri birlikte yapabileceğimize inanıyorum" dedi.

Kaynak: İHA