Side Yemişli'ye Mesire Alanı

Manavgat Belediyesi, Side Yemişli Mesire alanını Ramazan Bayramı’na kadar tamamlanmasını planlıyor.

Side Yemişli'ye Mesire Alanı
Manavgat Belediyesi, Side Yemişli Mevki’nde başlattığı mesire alanı çalışmasında sona yaklaştı. Ramazan Bayramı’na kadar tamamlanması planlanan Yemişli Mesire Alanı’ndaki son rötuş çalışmaları devam ediyor. 33 bin 220 metrekarelik alanda tasarlanan mesire alanında, 25 bin metrekaresi çim ve yeşil alan yer alıyor, 51 araçlık otopark, 2 adet büfe, 1 adet giriş kontrol binası, 7 kademeli yapay kayadan tasarlanan su gösterisi havuzu, 6 bin 200 metrekarelik alanda yürüyüş yolu, 950 metrekarelik ahşap yürüyüş yolu, iki adet seyir terası, 2 adet teleskop, 36’sı mangallı olmak suretiyle 72 adet kamelya, 3 adet çeşme, 10 adet bank yer aldı. Yeşil alan çalışmasında ise toplam 365 adet farklı ağaç türü ve 4 bin 400 adet yer örtücü bitki ve çalı türü kullanılacak. 2 bin 500 metrekare çim alanda ise bitkilendirme çalışmaları yapıldı. Ön cepheye yerleştirilen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk imzası büyük beğeni toplarken, mesire alanı şimdiden vatandaşların ziyaret ettiği bir yer haline geldi.

Turizme ve kente artı değer katacak

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kentte vatandaşların kullanabileceği mesire alanlarının sayısını artırmayı hedeflediklerini ve bu nedenle de Yemişli’de güzel bir mesire alanı projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Başkan Sözen, “Yemişli’de vatandaşlarımızın keyifli zaman geçirecekleri mesire alanı çalışmamızda sona hızla yaklaştık. Çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayarak halkımızın kullanımına açmayı hedefliyoruz. Yemişli’deki mesire alanımız tamamlandığında hem bölge turizmine artı değer katacağız, hem de halkımızın nefes alacağı bir alanı daha kente kazandırmış olacağız ” dedi.

Kaynak: İHA