Sanayici Çevre Ve Verimlilik İçin Bir Araya Gelecek

AOSB Başkanı Bahar: 'Endüstriyel simbiyoz ve bunun gibi çalışmalarla firmalarımızı daha güçlü ve daha inovatif hale getirebilmeyi amaçlıyoruz'.

Antalya Organize Sanayi Bölgesinde (AOSB) faaliyet gösteren kuruluşlar, doğada iki canlının tek organizma gibi birbiriyle yardımlaşarak yaşamını sürdürmesine denilen 'simbiyoz' kavramından yola çıkarak geliştirilen 'endüstriyel simbiyoz' ile daha çevreci ve verimli olmayı hedefliyor.

AOSB'de uygulamaya konulacak Endüstriyel Simbiyoz ve Eko-verimlilik Projesi, düzenlene çalıştayla ele alınarak, paydaşların görüş ve önerileri değerlendirildi.

AOSB Başkanı Ali Bahar, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, yüksek katma değer üretirken, sosyal sorumluluk bilinci içinde insana ve çevreye duyarlı hizmet anlayışını da her zaman ön planda tutmayı amaçladıklarını belirtti.

Proje sonunda önemli çıktılar elde ederek kalıcı bir etki oluşturmayı hedeflediklerini dile getiren Bahar, şunları kaydetti:

'Bu süreçte, paydaşlarımızı bilgilendirerek onların görüş, öneri ve katkılarını almanın, bölgemizin yanı sıra kentimiz ve ülkemiz için de önemli faydalar sağlayacağını, bu çalıştayın verimli bir görüş alışveriş ortamı yaratacağını düşünüyoruz. Dünya çok ciddi bir rekabet içerisinde. Bu rekabet ortamında Antalya OSB'nin alt yapısını bir eko-park modelinde geliştirmek bizim için çok önemli. Endüstriyel simbiyoz ve bunun gibi çalışmalarla firmalarımızı daha güçlü ve daha inovatif hale getirebilmeyi amaçlıyoruz.'

Bahar, projenin aynı zamanda firmaların ortaklık kültürünü benimsemesi ve kümelenmesi için de sağlam bir temel oluşturduğuna dikkati çekti.

Çalıştayda daha sonra Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Proje Danışmanı Ferda Ulutaş İşevi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Selin Engin ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atık Yönetimi Daire Başkanlığı Endüstriyel Atıkların Yönetimi Uzmanı Oğuzhan Akınç sunum yaptı.
Kaynak: AA