THY'den İngiltere Uçuşlarına Yeni Uygulama

İngiliz hukümetinin, Türkiye’den Birleşik Krallık’a doğrudan yapılan uçuşlarda, yolcuların cep telefonundan büyük elektronik cihazlarının kabine alınmasını yasaklamasının ardından Türk Hava Yolları yeni güvenlik önlemleri aldı.

THY'den İngiltere Uçuşlarına Yeni Uygulama
İngiliz hukümeti, Türkiye’den Birleşik Krallık’a doğrudan yapılan uçuşlarda, yolcuların cep telefonundan büyük elektronik cihazlarının kabine alınmasını yasaklamıştı. Türk Hava Yolları,İngiltere’ye giden yolcularının memnuniyetini artırmak ve yolcuların bu yasaklardan daha az etkilenmesi için yeni güvenlik önlemleri aldı. İngiltere uçuşlarının tamamını 700’lü kapılardan yapma kararı alan Türk Hava Yolları, buraya iki x- ray cihazı koyarak yolcuların bagajlarını el yerine cihazla arıyor.

Sadece elektronik eşya beyan etmeyen yolcuların bagajları X -ray’dan geçecek

Türk Hava Yolları, aldığı yeni karar ile İngiltere’ye uçan yolcularından sadece elektronik eşya beyanında bulunmayanları x ray’dan geçirme kararı aldı. Elektronik eşya beyanında bulunanlar ise elle aranacak. Böylece hem yolcuların doğru beyan verip vermediği anlaşılırken, hem de tüm yolcuların çantalarını elle aramada harcanan uzun zaman en aza indirilecek.

Amaç yolcu memnuniyeti

Türk Hava Yolları, yeni uygulama ile İngiltere’ye uçacak yolcularına, uçağın kapısında görevliler tarafından yanlarında elektronik eşya olup olmadığını soracak. Yolcunun yanında elektronik eşya varsa yolcu x- ray yerine elektronik eşya teslim masasına yönlendirilecek. Yanında elektronik eşya bulunmadığını beyan eden yolcunun ise, çantası ve kendisi x- ray cihazından geçirilerek uçağa gönderilecek.

Yeni uygulama ile yolcular daha az bekleyecek

İngiltere uçuşlarında daha önce uygulanan güvenlik aramasında istisnasız tüm yolcular, elektronik eşya teslim masasına yönlendirilerek, bagajları ve kendileri elle aramaya tabi tutuluyordu. Bu nedenle güvelik masalarında uzun kuyruklar oluşurken, yolcularda bu noktalarda beklemek zorunda kalıyordu. Türk Hava Yolları, yeni uygulama ile bu bekleme sürelerinin azaltılması ve yolcu memnuniyeti hedefliyor.
Kaynak: İHA