Otomotiv Hocasının 'Anadol' Tutkusu

Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu otomotiv teknolojisi programında görev yapan öğretim görevlisi Mehmet Cem Menteş, okula 1975 model ‘Anadol’ marka otomobili ile gidip geliyor.

Otomotiv Hocasının 'Anadol' Tutkusu
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu otomotiv teknolojisi programında derslere giren öğretim görevlisi 30 yaşındaki Mehmet Cem Menteş’in okula kendisinden 12 yaş büyük 42 yıllık ‘Anadol’ marka otomobille gidip gelmesi öğrencilerin yanı sıra akademisyenleri de şaşırtıyor. İzmir’de otomobil tamirhanesi bulunan babasının ‘Anadol’ marka otomobillere olan ilgisinden etkilenip 9 yıl önce ‘Anadol’ marka binek otomobilini aldıktan sonra onu satıp geçen yılda hurdaya ayrılmak üzereyken Muğla’da bulduğu aynı marka 1975 model pikabı satın alıp sil baştan elden geçirdiklerini belirten Mehmet Cem Menteş, “Kaportasının hasarsız olması bizi cezbetti. Bakımlarını yaptık. Yolculuk çok keyifli oluyor” dedi.



Görenler şaşırıyor

Çocuk ve yaşlıların ilgisini çeken aracı görenlerin 42 yaşındaki bir aracı neden kullandığı yönündeki sorularıyla karşılaştığını belirten Menteş, “Babadan gelme bir otomobil merakı var bende. ‘Anadol’un ilk seri üretim yerli otomobil olduğu için ayrı bir yeri de var. Şu an başka bir araç alma planım da yok” diye konuştu.

Öğretim Görevlisi Mehmet Ertan, otomobilin üniversiteye ilk geldiğinde bir öğrenciye ya da öğrenci yakınına ait olduğunu düşündüklerini ancak gerçeği öğrendiğinde çok şaşırdığını anlatırken araca binip inceleyen Öğretim Görevlisi Şenol Tokmak da çocukluk hayallerine gittiğini söyledi.

Kaynak: İHA