Ordu'daki Hayvan Pazarında 300 Kişiye İstihdam Sağlanacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: 'Fatsa'da yapımı süren ve tamamlandığında dünya standartlarında hizmet verecek mezbaha ve hayvan pazarında 300 kişi istihdam edilecek'.

Ordu Büyükşehir Belediyesince, Fatsa ilçesinde Avrupa standartlarında modern mezbaha ve hayvan pazarı inşa ediliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, beraberindeki Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ile ilçede inşası devam eden mezbaha ve hayvan pazarında incelemelerde bulundu.

Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fatsa'da Karadeniz Bölgesi'nin en büyük mezbahası ve hayvan pazarını kurmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yılmaz, mezbaha ve hayvan pazarının 2018 yılı itibarıyla hizmete girmesini hedeflediklerini belirterek, 'Tamamlandığında dünya standartlarında hizmet verecek mezbaha ve hayvan pazarında 300 kişi istihdam edilecek. Burası, adeta bir fabrika gibi istihdama katkı sağlayacak.' dedi.

Mezbaha ve hayvan pazarının, bölgenin en büyük kesim ve dağıtım merkezi olacağına dikkati çeken Yılmaz, şöyle devam etti:

'Fatsa, coğrafi konumu itibarıyla Ordu'nun kıyı şeridinin ortasında bulunuyor. Dolayısıyla mezbaha ve hayvan pazarı, sadece Fatsa'nın değil Mesudiye, Akkuş, Ünye ve Altınordu'daki bütün hayvanların kesim işleminin yapılacağı bir merkez olacak. Dünya standartlarında kesim ve dağıtım yapacak olan tesisimizin onayı olmadan hiçbir satış işlemi gerçekleşemeyecek.'

Yılmaz, tesisin yaklaşık 20 milyon liraya mal olacağını vurgulayarak, 'Tesisimiz tamamlandığında bölgemize çok ciddi bir katma değer sağlanacak. Fatsa Organize Sanayi Bölgesi'nde 2 ya da 3 şirket dışında 300 kişiyi istihdam eden bir işletme yok. Fatsa Mezbahası ve Hayvan Pazarı, bir fabrika gibi istihdama katkı sağlayacak.' diye konuştu.
Kaynak: AA