Okullara Beyaz Bayrakları Törenle Verildi

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunan 23 okula “Beyaz Bayrak” ödülü verildi.

Okullara Beyaz Bayrakları Törenle Verildi
Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törene Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, İl Sağlık Müdürü Hamdullah Kara, kurum müdürleri ile okul müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, “Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının iş protokolü kapsamında imzalanan Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü ile eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amaçlanmıştır. Beyaz bayrak 3 yıl geçerli olup her yıl bu okullar yeniden denetlenir. Beyaz bayrak; İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünü tarafından görevlendirilen ekipler tarafından habersiz yapılan denetimler sonucu belirlenir. Bu yıl beyaz bayrak için merkezden 20, Yüksekova’dan 11, Şemdinli’den 7 ve Çukurca’dan 2 olmak üzere toplam 40 okulumuz başvurmuştur. Beyaz bayrak almaya hak kazanan merkezden 13, Yüksekova’dan 6 ve Şemdinli’den 4 okul olmak üzere toplamda 23 okulumuz bulunmaktadır. Önümüzdeki yıl İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte katılımı yüzde 80’e çıkarmayı hedeflemekteyiz” diye konuştu.

Vali Toprak ise, “Ülke genelinde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla başlatılan beyaz bayrak projesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Slayt gösteriminin ardından beyaz bayrak almayı hak kazanan okul müdürlerine Vali Toprak ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Kaynak: İHA