Nevşehir'de Bin 180 Dekar Alan KOP İle Sulanacak

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Nevşehir İl Özel İdaresi koordinesinde hazırlanan Gülşehir ilçesi Gümüşkent köyü yağmurlama, kapalı sistem damlama sulama tesis projesi ile köy yerleşkesinin de içinde bulunduğu bin 180 dekar alana su verilecek.

Tarım arazilerinin sulanmasında su kaybını önleyen kapalı tip sulama sisteminin uygulanacağı projeden yararlanacak çiftçiler, toprakları daha verimli kullanacak olmanın sevincini yaşıyor.

Gümüşkent köyü muhtarı Ömer Arun, AA muhabirine, önemli bir projenin hayata geçirilecek olmasının heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Arun, '3 yıl süresince devamlı bu proje peşinde koşturduk. KOP kapsamında 1 milyon 250 bin lira kaynak çıktı. 10 kilometre uzunluğunda boru, yer altına döşenecek. Havuzlarımız büyütülüp, derinleştirildi. Nevşehir Özel İdare'den gelen iş makineleriyle dağları kırarak boruyla mevcut suyu toplama havuzuna getirmiş olduk.' dedi.

Projenin, sulanacak araziye dağıtım kısmının 800 bin 681 liraya ihale edildiğini belirten Arun, çalışmaların hızla devam ettiğini, gelecek ay tamamlanacağını kaydetti.

Çalışmanın tamamlanmasıyla tarımsal alanlarda verimin artacağına inandığını aktaran Arun, daha önce su sorunu nedeniyle arazilerde yılda bir kez sulama yapılabildiğini, proje ile ihtiyaç duyulduğu her dönem ürünlerin sulanabileceğini ifade etti.

Kaynak: AA