Musul'u DEAŞ'tan Kurtarma Operasyonu

Musul'un batısında terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen saldırılarda 13 polis hayatını kaybetti.

Irak'ın Musul kentinin batısında terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen saldırılarda 13 polisin hayatını kaybettiği bildirildi.

Irak Federal Polis Gücünden Yüzbaşı Hasaneyn et-Temimi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, örgütün Musul'un batısında kurtarılan bölgelere saldırılar düzenlediğini ifade etti.

Çıkan çatışmalarda ve hava saldırılarında 19 DEAŞ mensubunun etkisiz hale getirildiğini aktaran Temimi, bunlardan 3'ünün intihar eylemcisi olduğunu belirtti.

Temimi, saldırılar nedeniyle 13 polisin de hayatını kaybettiğini söyledi.

Irak ordusunda görevli subay Cebbar Hasan da DEAŞ mensuplarının çatışmalardaki kısmi duraklamayı fırsat bilip kentin batısındaki kurtarılmış semt Ed-Dandan'a sızdığını ve semtin çevresindeki bazı evlere girdiğini söyledi.

Emniyet güçlerinin bölgeyi güvenlik kordonuna aldığını ve önlemleri artırdığını kaydeden Hasan, onlarca sivilin de tahliye edildiğini dile getirdi.

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu 17 Ekim 2016'da kentin doğu yakasında başlamıştı. Doğu yakasının geri alınmasından sonra 19 Şubat'ta batı yakasına yönelik operasyon başlatılmıştı. Batı yakasının geri alınması için operasyon sürdürülüyor.
Kaynak: AA