Müşterisini Öldüren Kahveciye 25 Yıl Hapis Cezası

Bursa’da müşterisini öldüren kahveci 25 yıl hapis cezası aldı.

Müşterisini Öldüren Kahveciye 25 Yıl Hapis Cezası
Geçtiğimiz ağustos ayında Nilüfer’in Dağyenice Mahallesi’nde meydana gelen olayda evinin bahçesinde bir süre alkol alan Hüseyin B. (33), babasıyla birlikte işlettiği kahveye geldi. Bu sırada oturmakta olan Mustafa Yavuz’u (67) gören 2 çocuk babası Hüseyin B., yaşlı adamı kendisine küfür ettiği iddiasıyla bıçakladı. Hastaneye kaldırılan yaşlı adam 7 gün sonra hayatını kaybetti.

‘Kasten adam öldürmek’ suçundan müebbet hapis talebiyle hakkında dava açılan sanık son kez Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Daha önceki savunmalarını tekrarlayan sanık, “Olaydan bir gün önce maktul yanındaki kişilere, ‘bu kahveyi bunlardan almak lazım’ deyip, küfürlü sözler söyledi.

Bir gün sonra ben evin bahçesinde 4 tane bira açtım. Kahveye geldim. Kendisi ile konuştum, bana küfretti. Hakaret edince yanımdaki bıçağı salladım. Karın boşluğuna geldi. Olay yerinde 1-2 dakika durduktan sonra babamlar geldi. Ardından Gümüştepe Mahallesi’nde durumu zabıtaya anlattım. Polis gelip beni teslim aldı. Amatem’de 5 yıldır alkol tedavisi görüyorum" dedi.

Mahkeme heyeti karar duruşmasında sanığa ilk olarak müebbet hapis cezası verdi. Ardından iyi hal indirimi alan Hüseyin B., 25 yıl hapis cezası aldı.
Kaynak: İHA