Malatya Uluslararası Film Festivali

Bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali öncesi Malatya’da basın mensupları ile istişare toplantısı düzenlendi.

Malatya Uluslararası Film Festivali
Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı salonunda Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu başkanlığında gerçekleştirilen istişare toplantısına Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Kadir Çelik, Malatya Uluslararası Film Festivali Direktörü Suat Köçer ile basın mensupları katıldı.

İstişare toplantısı konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, yaklaşık 4 aydır çalışmalar sürdürdüklerini belirterek “Şehrimizin bu festivale inanmış olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor. Kültüre ve sanata dair özellikle sinema gibi önemli bir branşta Malaya film festivalinin otoritelerce söylenmesi bizi çok mutlu ediyor. Anadolu’da Malatya film festivali, Adana ve Antalya gibi illerle birlikte niteliği ve inşallah niceliği itibari ile kendinden söz ettiren festival kimliğine bürünmek üzere. Burada sizlerin katkısı çok önemli o açıdan bugün de Malatya yerel medyamız ile 7’ncisini düzenleyeceğimiz Film Festivalinin istişaresini yapmaya, fikir alışverişinde bulunmak amacıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Tekrar katılım gösteren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Malatya Uluslararası Film Festivali Direktörü Suat Köçer ise böylesine önemli ve anlamlı bir projenin parçası olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek “Festivaller sinema için çok önemli. Daha önceki basın toplantısında da ifade ettiğim gibi festivaller sinema sektörümüzün can damarıdır” dedi.

Malatya film festivalinin ülkenin önde gelen film festivallerinden biri haline geldiğini ifade eden Köçer, “Bu yıl inşallah 7’ncisini birlikte yapacağız. Bir festivalin 7’ncisinin yapılıyor olması sinemacılar açısından çok önemli. Çünkü bir festival düzenlemek, yükünü yüklenmek ve devam ettirmek olağan üstü bir güç gerektiriyor. Malatya film festivalinin bu anlamda önemli bir yol kat ettiğini düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda yoluna en iyi şekilde devam edecektir” ifadelerine yer verdi. Malatya film festivalinin genelde ülkenin, yerelde ise Malatya’nın tarihi, kültürü ve geleneksel yapısına önem veren bir sinema ortamı olması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirten Köçer, “Malatya film festivalini ülkemizin ve Malatya’nın dokusuna, kimliğine uygun bir şekilde yapmaya çalışacağız. Malatya film festivali çatısı altında bu sene ilk kez bir yapım desteği vermeye başlıyoruz. Bu desteklerden biri Ertem Eğilmez Aile Filmleri desteği, 100 bin liralık bir destek. Diğeri ise TRT tarafından bağımsız filimler için verilecek olan destektir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılan basın mensupları ile karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu.
Kaynak: İHA