LÖSEV Tırı Hatay'da

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde bulunan lösemili çocuklar ve ailelerine yiyecek, giysi, kırtasiye ve oyuncak yardımı ulaştıran tır Hatay’a geldi.

LÖSEV Tırı Hatay'da
"Anadolu’ya Tır Dolusu LÖSEV Yardımı" projesi ile Türkiye’nin dört bir yanında ihtiyaç sahibi hasta ve ailelerine yardımlar ulaştıran LÖSEV tırı, Hatay’ın Antakya ilçesinde Atatürk Stadı bahçesinde stand açtı.

LÖSEV Halkla İlişkiler Yönetmeni Can Öney, LÖSEV tırının Ankara’da Lösemili Çocuklar Köyü’nde bağışçıların ve gönüllülerin destekleriyle yüklendiğini söyledi.



Öney, LÖSEV’in yardımlarına tüm yıl devam edeceğini belirterek, "Bugün Hatay’da LÖSEV tırı konuşlandırılmış durumda. LÖSEV tırı Ankara’da Lösemili Çocuklar Köyünde bağışçılarımızın ve gönüllülerimizin destekleriyle yüklendi. Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır ve Adıyaman rotalarında bulunan lösemili çocuklar ve ailelerine yardım dağıtmak amacıyla geldi. Hatay’da 50 ailemize yardım dağıtılacak. İçerisinde et bulunuyor, çünkü lösemili çocukların tedavileri sırasında protein ağırlık beslenmeleri çok çok önemli. Kuru gıdalar bulunuyor ayrıca kıyafet, oyuncak ve ev eşyası gibi çeşitli yardımlar da bu tırımızda yer alıyor. Ailelerimizi alanlara davet ediyoruz ve tamamen ücretsiz bir şekilde istediklerinden istedikleri kadar alabiliyorlar ve alandan ayrılıyorlar. Yardımlarımıza da sadece Ramazan olmasından dolayı değil tüm yıl devam ediyor olacağız. Bu yüzden bağışçılarımızın desteğine her zaman ihtiyacımız var" dedi.

Öney, LÖSEV tırının Lösemili çocuklara ve ailelerine Hatay’da verilecek iftar yemeğinin ardından Gaziantep’e gideceğini vurguladı.
Kaynak: İHA