Köpekler Jandarma Teşkilatının Kuruluş Yıldönümünde Hünerlerini Sergiledi

Jandarma Teşkilatı’nın 178inci kuruluş yıldönümü, Edirne’de törenlerle kutlandı. Törene, damga vuran özel eğitimli köpeklerin gösterisi izleyenlerden tam not aldı.

Köpekler Jandarma Teşkilatının Kuruluş Yıldönümünde Hünerlerini Sergiledi
Jandarma Teşkilatının 178’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen tören Edirne İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde gerçekleşti. Törene Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Savran ve bazı kurum müdürleri ile şehit aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan yaptığı konuşmada, Jandarma Teşkilatının köklü bir tarihe sahip olduğunu belirterek, "Vatanın bölünmez bütünlüğünün korunması, emniyet ve asayişin sağlanmasıyla kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle büyük Türk milletinin sonsuz beğenisini kazanmıştır" dedi.

Törende narkotik ve bomba eğitimi alan köpeklerin gösterileri de büyük bir ilgiyle izlenirken köpek ve eğitmenleri izleyenler tarafından alkışlandı.
Kaynak: İHA