Kocaeli'de PKK/KCK Üyeliği Davası

Tutuklu 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli'de terör örgütü PKK/KCK üyesi olduğu iddiasıyla 2 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Rıdvan Güven ile lise öğrencisi Selman Ç., avukatları ve Kürtçe yeminli tercüman katıldı.

Sanıkların savunmalarının tercüman eşliğinde alındığı duruşmada söz verilen Güven, davanın sonuçlandırılmasını, savunma için süre istediklerini belirterek, beraatını talep etti. Sanık avukatı da tevsi tahkikat taleplerinin yerine getirilmesini isteyerek, talepler reddedilirse de savunma hazırlamak için kısa bir süre istediklerini ifade etti.

Sanıklar da avukatlarının beyanlarına katıldıklarını aktardı.

Mahkeme heyeti, sanık avukatının tevsi tahkikat talebinin reddine, esas hakkındaki savunma için süre verilmesine ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Önceki celse esas hakkındaki mütalaasını sunan cumhuriyet savcısı, sanık Güven'in 'tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi', 'silahlı terör örgütü üyeliği' ve 'terör örgütü propagandası' suçlarından 13 yıl 6 aydan 34 yıl 6 aya kadar, sanık Selman Ç'nin ise 'tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulun­du­rulması veya el değiş­tirmesi' ve 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçlarından 12 yıldan 27 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istemişti.

Kaynak: AA