Kemal Kılıçdaroğlu: Suçsuz insanları yargılayıp mahkum etmek istiyorlar

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te 'Ne Oluyor' programında gündeme dair soruları yanıtladı

Kemal Kılıçdaroğlu: Suçsuz insanları yargılayıp mahkum etmek istiyorlar
Kemal Kılıçdaroğlu: Suçsuz insanları yargılayıp mahkum etmek istiyorlar
CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki gösteren Kemal Kılıçdaroğlu,'Enis Beyle görüştüm, moralim iyi dedi. Ben de senin hiçbir suçun yok, moralini iyi tut dedim.' diye konulştu.  

ADALET ÇÖKMÜŞ

Suçsuz insanları yargılayıp mahkum etmek istiyorlar. Adalet çökmüş. Adalet çökmüşse devlet de çöker.

Sabredecek bir şey kalmadı, ülke elden gidiyor. Haklılığımızı bütün dünyaya duyurmak istiyoruz. Ben CHP teşkilatlarına sesleniyorum. Bu süreçte asla provakasyona gelmeyin. Ben yürüyeceğim. Elimde sadece tek afiş olacak. Üzerinde adalet yazacak.

Bu ülkede adalet kalmadı, adaleti yok ettiler, kalmadı. Güçlü olanlar her türlü barajı aşıyor. Garibanların hakkını kim soracak?

KAÇMA TEHLİKESİ YOKTU

Ben yürüyeceğim. Ha arkamdan kim gelir bilmiyorum. Bu ülkede adalet sağlanmak zorunda. Bıçak kemiğe dayandı. Böyle adalet mi olur? Buna ilk tepki yargının vermesi lazım. Ama korku dağları aşmış. Adalet sağlanıncaya kadar ben yürüyeceğim.

Harekatımızın adı: Adalet. Kimse gelmese de ben tek başıma yürüyüceğim. Ben bu ülkeyi seven biri olarak, sadece bu ülkede adaleti getirmek için yürüyeceğim. Bizi daha ciddi sorunlar bekliyor.

PARLAMENTO BOŞ KALMAYACAK

Benim görevim bu ülkede adaletsizliklere karşı durmaktır, haksızlıklara karşı durmaktır. Benu bunun mücadelesini vermek zorundayım.

Enis Berberoğlu'nun kaçma tehlikesi yoktu.

Ankara Güvenpark'tan Maltepe Cezaevi'ne kadar yürüyeceğim. Ben yürüyeceğim ama çalışmalarım devam edecek. Parlamento boş kalmayacak.