Kayseri Şeker İftar Sofrası Yenipazar'da Kuruldu

Kayseri Şeker Fabrikası’nın geleneksel iftar sofrası Yenipazar’da kuruldu.

Kayseri Şeker İftar Sofrası Yenipazar'da Kuruldu
Yenipazar Bölge Hizmet Binası bahçesinde kurulan Şeker Sofrasına Yenipazar Jandarma Karakol Komutanı, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu,Yönetim Kurulu üyeleri Harun Halıcı, Hurşit Dede, Halis Lektemur, Denetim Kurulu Üyeleri; Av.Kaan Savruk, Mehmet Güntay, Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu Üyeleri; Abdulkadir Güneş, Nizamettin Çatak,Abdullah Borazan, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Tayfun Öner, Genel Müdür Yardımcılarından Osman Canıtez, Hulusi Yüksel, Kayseri Pancar Kooperatifi Müdürü İsmet Aksoy ve Bölge çalışanları ile birlikte yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Başkan Hüseyin Akay, iftar sonrası yaptığı konuşmada, kotası olmayanlara da alternatif ürünler için sözleşme yaptıklarını ve sayıyı artıracaklarını müjdeledi. Başkan Hüseyin Akay, TMO’nun yapmayı planladığı lisanslı depoculuğun da işletmesine talip olduklarını dile getirerek, "Tüm düşüncemiz, gayretimiz ve çalışmalarımız çiftçilerimizin daha fazla kazanmalarını sağlamak içindir" dedi.

Başkan Akay sözlerini şöyle sürdürdü;

“Biliyoruz ki özellikle Yenipazar bölgesinde nohut ekimi bu bölgede yaygın bir şekilde yapılabiliyor. Bu sene 18 bin 450 dekarda nohut, 280 dekar fasulye, bin 400 dekar kırmızı mercimek, 3 bin 80 dekar yeşil mercimek ekimi gerçekleşmiş. Biz bu sene nohut ve fasulye konusunda sözleşmeli üretimi başlatmış olup nohut için 793 dekarda sözleşme yapılmıştır. Bu bir başlangıç, inşallah bu başlangıcı hep beraber geliştirmek arzusundayız. Biz, daha fazla çiftçimizle daha fazla alanda gerek nohut, gerek yeşil mercimek, gerek kırmızı mercimek ve gerekse fasulye ekimi konusunda inşallah önümüzdeki yıllarda sözleşmeler yaparak bu işi daha fazla geliştireceğiz ve sizin şeker pancarı dışında başka ürünlerden de para kazanmanız konusunda bu çalışmaları yapacağız. Bu çalışma sözleşmeli olacağı için aynı şeker pancarında olduğu gibi tohumunu, gübresini buna benzer ihtiyaçların temini bizim tarafımızdan yapılması söz konusu olacak. İnşallah ümit ediyorum bunlardan da para kazanır hale gelirsiniz.

Artık bizim toplantılarımızda hiç kimse para pul ne olur, ne zaman ödenir, ne kadar ödenir diye soru bile sormuyor. Çünkü bunlar zamanında hakkıyla gerçekleşiyor, sizlerin ceplerine giriyor, ihtiyaçlarınız bu manada karşılanıyor.

Değerli çiftçilerimiz; Ramazanınızı tebrik ediyorum. Ramazan ayının güzelliğini hep beraber yaşamak istedik. Özellikle hanım kardeşlerimize teşekkür ediyorum.Bundan yaklaşık 20 gün önce genel kurulumuz vardı.Genel kurulumuza yeni Pazar çiftçilerimiz kadını erkeği yaşlısı genci Kayseri ’ye kadar gelerek şeref verdiniz. Bizleri onurlandırdınız ve bizleri tekrardan görevlendirdiniz. Biz de sizin bu güveninize layık olmak için verdiğiniz görevi hakkıyla layık olmak için ilk günkü heyecanımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
Kaynak: İHA