Kadın İllüzyonistin Gösterileri Hayran Bırakıyor

Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ‘Geleneksel Mahallede Ramazan Eğlenceleri’nde kadın illüzyonistin gösterileri hayran bırakıyor. Sergilediği performansla beğeni kazanan Filiz Magic, Edirne halkının cumhuriyete ve geleneksel değerlere sahip çıktığını söyledi.

Eski eski Ramazan gecelerinin yaşatılması, Ramazan kültürünün genç nesillere tanıtılması amacıyla başlatılan ‘Geleneksel Mahallede Ramazan Eğlenceleri’ Edirne’nin 24 mahallesinde mahalle sakinleriyle buluşmaya devam ediyor. Her akşam iftar saatinden sonra farklı bir mahallede gerçekleştirilen gösterilerde Edirneliler, eski Ramazanların tadına varıyor; geleneksel eğlence kültürü genç nesillerle buluşuyor.

Fasıl dinletisi, kanto gösterisi, meddah, Hacivat ve Karagöz gösterisinin düzenlendiği gece illüzyonist Filiz Macig’in performansıyla devam ediyor. Yaptığı gösteri ile şaşırtan Filiz Magic, beğeni kazanıyor.

Yaklaşık 20 yıldır illüzyon gösterisi yaptığını ve bu işin mutfağından yetiştiğini anlatan Magic, "Kadın illüzyonist sayısı gerçekten çok az. Ben en eskilerindenim. Bu işin mutfağından yetiştim. Bu yıl da cumhuriyetin kenti olan Edirne’deyiz. Edirne’ye ilk defa geldim. Edirne halkının cumhuriyete ve geleneksel kültürlerine sahip çıktıklarını gördüm. İnanılmaz coşkulu ve eğlenceli. Biz eğleniyoruz. Edirne’de mutluyuz" dedi.

Ayrıca sandalyelere verilen numaralara göre çekilen kurayla mahalle halkı sürpriz hediyelerle buluşuyor.
Kaynak: İHA