İvedik OSB'deki Yangın

Ankara İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, 2 kişi hayatını kaybettiği İvedik OSB’deki yangınla ilgili, “İlk etapta bir gaz sıkışması gibi gözüküyor. Ama şu an kesin neden için arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

İvedik OSB'deki Yangın
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, meydana gelen yangın sonucu 2 kişi hayatını kaybettiği, 4 kişinin de yaralandığı İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemede bulundu. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, olay yerinde incelemelerde bulunarak, “Maalesef 2 yurttaşımız hayatını kaybetti. Ne yapsak da onları geri getiremiyoruz. Bu gibi olayların artık yaşanmaması, iş kazalarının önüne geçmek için gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor. Bütün esnaf arkadaşlardan hem kendilerinin hem çalışanlarının güvenliği için kurallara uymalarını, gerekli tedbirleri almalarını rica ediyorum” dedi.

Esnafa geçmiş olsun dileklerini ileten Yaşar, “İlçe emniyet müdürümüz ve savcımızdan aldığım bilgilere göre motor katkı maddesi yaparken parlamadan bir yangın çıktığı görülüyor. Tabi içeride çok sayıda da yanıcı madde bulunuyormuş. Kesin sonucu daha sonra alacağız. Geçtiğimiz senelerde yine 2 ayrı patlama daha olmuştu. Bunların olmaması için hem yöneticilerin, bilhassa da esnafın alması gereken önlemeleri alması gerekiyor. Ülkemizde iş kazaları dünya ortalamalarının üzerinde. Devlete düşen, iş adamlarına düşen, çalışanlara düşen ne tedbir varsa onu almalıyız” ifadelerini kullandı.

İlk bulgular gaz sıkışması olduğu yönünde

İtfaiye ekiplerinin müdahalesinin ardından ilk olarak bomba imha ekipleri olası terör saldırısına karşı incelemelerde bulundu. Olayın terör saldırısı olmadığı anlaşılınca olay yeri inceme ekipleri yangının nedenini araştırdı. Ankara İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan da olay yerine gelerek, “İlk etapta bir gaz sıkışması gibi gözüküyor. Ama şu an kesin neden için arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor” açıklamasında bulundu.

Öte yandan hayatını kaybedenlerin yakınları haberi alır almaz olay yerine koştu. Yetkililer, acılı aileleri sakinleştirmekte güçlük çekti.
Kaynak: İHA