'İnci Kefali Kaçak Avlanıyor'

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Akkuş: 'Kolluk kuvvetlerince yürütülen çalışmada dere ile gölün birleştiği alana kaçak avcılar tarafından yerleştirilen 3 kilometre uzunluğunda ağ ele geçirildi'.

Van'ın Muradiye ilçesinde, üremek için Van Gölü'nden tatlı sulara göç eden inci kefallerini kaçak avlamak amacıyla dere ağzına yerleştirilmiş 3 kilometre uzunluğunda ağ ele geçirildiği bildirildi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Akkuş, yaptığı açıklamada, jandarma ekiplerinin kaçak balık avcılarına son yılların en büyük darbesini vurduğunu söyledi.

Her yıl 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında yumurtalarını bırakmak için tatlı sulara akın eden balıkların 'kutsal yolculukları' sırasında avlanma yasağı uygulandığını anımsatan Akkuş, bu süre içinde jandarma ekiplerinin de gece gündüz demeden balıkların korunması için nöbet tuttuğunu aktardı.

Akkuş, Muradiye Alpaslan Jandarma Karakol Komutanlığı ile Edremit Jandarma Bot Komutanlığı ekiplerinin, hem gölden hem de karadan kaçak avcılara yönelik operasyon gerçekleştirdiğini vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

'Her yıl av yasağı döneminde alınan tedbirlere rağmen yine de kaçak avlanma oluyor. Kolluk kuvvetleri kaçak avcılıkla etkin bir mücadele yürütüyor. Geçtiğimiz hafta 10 ton kaçak avlanan balık ele geçirilmişti. Önceki gün ise ekipler son zamanların en büyük ağ operasyonunu gerçekleştirdi. Kolluk kuvvetlerince yürütülen çalışmada dere ile gölün birleştiği alana kaçak avcılar tarafından yerleştirilen 3 kilometre uzunluğunda ağ ele geçirildi. 3 kilometrelik ağ ele geçirilmeseydi bununla gecede en az 10 ton balık avlanacaktı.'
Kaynak: AA