Hakkari'de 23 Okula Beyaz Bayrak Verildi

İl Milli Eğitim ve İl Sağlık müdürlüklerince uygulanan 'Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü' kapsamında 2016-2107 eğitim-öğretim yılında temizlik ve hijyen kurallarına uyan 23 okula 'beyaz bayrak' verildi.

Okullara beyaz bayrak verilmesi nedeniyle Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşan Vali Cüneyit Orhan Toprak, Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü kapsamında 23 okulun temizlik ve hijyen kurallarına uyarak beyaz bayrak almaya hak kazandığını söyledi.

Vali Toprak, şunları kaydetti:

'Okullarda çocuklarımızın hijyenik ortamda eğitim-öğretim görebilmeleri için Milli Eğitim ile Sağlık bakanlıklarımız arasında 2006 yılında imzalanan Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü, 2015 yılında 4 yıl süreyle geçerli olmak üzere yeniden imzalanarak yürürlüğe konulmuştur. Böyle bir iş birliği içerisinde hem okullarımızı teşvik etmek, neler yapmaları gerektikleri konusunda yol göstermek ve hem de bunun neticesinde bu standartlara ulaşanlara beyaz bayrak vermek üzere bir çalışma başlatıldı. 2015-2016 yılında Hakkari genelinde sadece 3 okul beyaz bayrak almaya hak kazanmışken, arkadaşlarımızın bu işi ciddiye almaları sonucu 2016-2017 yılında bu sayı 23’e çıktı. Gelecek seneki hedefimiz okullarımızın yüzde 80’ininde standardı beyaz bayrak alacak noktaya çıkarmaktır. Beyaz bayrak demek, okullarımızın, bahçelerinin, lavaboların, sınıflarının temiz, hijyenik olması demektir.'

Çalışmaları yürüten Sağlık ve Milli Eğitim müdürlüklerine teşekkür eden Vali Toprak, 'Bu konuda duyarlılık göstererek okullarına beyaz bayrak alacak düzeye getiren, bu çalışmaları başarı ile tamamlayan okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve gösterilen yolda davranan büyüklerinin sözünü dinleyen öğrencilerimize de teşekkür ediyorum.' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun da Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Ardından Vali Toprak ve protokol üyelerince temizlik ve hiyen kurallarına uyan 23 okula beyaz bayrak verildi.

Kaynak: AA