'Geleceği Yazan Kadınlar' Projesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve Turkcell işbirliği ile hayata geçirilen “Geleceği Yazan Kadınlar” Mobil Yazılım Eğitim Projesi, Antalya’nın da aralarında olduğu 18 ilde eş zamanlı başladı.

'Geleceği Yazan Kadınlar' Projesi
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde çalışmalarını yürüten TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Serap Kocaoğlu, “Geleceği Yazan Kadınlar Projesi”nin amacının kadınları yazılım konusunda eğiterek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmak, kadınların bu alanlardaki yetkinliklerini ve girişimcilik kapasitelerini artırmak olduğunu söyledi.



"Projenin “mobil yazılım eğitimi” aşaması tamamlandı"

Serap Kocaoğlu, ATSO eğitim salonlarında ilk aşaması tamamlanan programa, lise mezunu, üniversite öğrencisi veya üniversite mezunu olan, mobil teknoloji endüstrisinde çalışmak veya mobil teknolojileri kullanarak iş fikrini hayata geçirmek isteyen kadın girişimci adaylarının katıldığını kaydetti.

Kocaoğlu, katılımcılara Turkcell eğitmenleri tarafından mobil yazılım eğitimi verildiğini belirtti.

Projenin ilerleyen aşamalarında katılımcılara danışmanlık desteği verilerek proje geliştirme sürecine katkı sunulacağını ifade eden Kocaoğlu, il finalistlerinin eylül ayında İstanbul’da finalde yarışacağını bildirdi.

"Kadın girişimciler dijitalleşen Dünya’da doğru şekilde yer alsınlar"

Eğitim projesine gösterilen ilgi ve yoğun başvurulardan mutluluk duyduklarını aktaran Kocaoğlu, “Girişimciliği desteklemek ve yol açmak adına yaptığımız çalışmalar kapsamında geliştirilen ”Geleceği Yazan Kadınlar” mobil yazılım eğitimlerinin kadın girişimcilerimizin dijitalleşen Dünya’da doğru şekilde yer almaları için son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu yönde farkındalığı artırmak üzere destek çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Kocaoğlu, eğitimi başarıyla tamamlayarak iş planı hazırlayan kadınlar arasında yapılacak seçim sonucunda belirlenecek girişimci adaylarının, Silikon Vadisi’ni ziyaret edeceğini, Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinden mentorluk alacak ve işini ileriki aşamalara taşımak isteyenler potansiyel yatırımcılarla bir araya getirileceğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA