FETÖ'nün Kırklareli'ndeki 'Tepe' Yönetimine Yönelik Operasyon Açıklaması 3 Gözaltı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda, örgütün Kırklareli’ndeki ’tepe’ yönetiminde yer aldığı tespit edilen 3 şüpheli gözaltına alındı.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün ’tepe yönetimi’ olarak adlandırılan şüphelilere yönelik Kırklareli ve İstanbul’da operasyon düzenledi.

Operasyonda, FETÖ’nün Kırklareli’ndeki yöneticilerinden Selman Kuzu ile irtibatı bulunduğu öne sürülen KHK ile kapatılan okulda basın ve halkla ilişkiler müdürlüğü yapan O.G., Kırklareli Üniversitesi öğrencilerinden sorumlu "büyük bölge talebe mesulü" S.D. ile Kırklareli Açık Ceza İnfaz Kurumunda görev yapan ve örgütün "bölge talebe mesulü" olduğu tespit edilen infaz koruma memuru N.Y operasyonda gözaltına alındı.

Operasyonda gözaltına alınan N.Y’nin terör örgütü PKK ile de bağlantısının olduğu iddia edildi.

"AKP’ye oy vermeyin, CHP’ye verin"

Gözaltına alınan O.G.’nin iş yerinde, "AKP’ye oy vermeyin CHP’ye oy verin" şeklinde çalışanlara baskı yaptığı, yine şirket çalışanlarından kurban bağışı adı altında para topladığı, Zaman gazetesi abonelik işlerini takip ettiği ve 2013 yılında Kırklareli’nde Zaman gazetesine müdür olarak görevlendirildiği belirlendi.
Kaynak: İHA