FATSO'dan Ödüllü İftar

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası(FATSO) tarafından düzenlenen geleneksel iftarda 2016 yılı kurumlar ve gelirler vergisinde ilk 5’e giren firmalar plaketle ödüllendirildi.

FATSO'dan Ödüllü İftar
Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bir restoranda iftar verildi.

İftar yemeğine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İ. Etem Öztürk, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile oda üyeleri katıldı.

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş programda yaptığı açılış konuşmasında, “Bugün burada geleneksel olarak üyelerimizle birlikte iftar yemeğinde buluştuk. Gelir vergisi, kurumlar vergisi, istihdama katkı sağlayan firmalar, ihracatçı firmalar ödül vereceğiz. İstihdam katkı sağlayan 16 bin kişiye iş ve aş sağladığınız için üyelerimize çok teşekkür etmek istiyorum. Bölgemizde istihdama ciddi katkı sağlayan ve ülke ekonomisine vergileri ile katma değer katan yatırımcılara kurumum ve şahsım adına teşekkür ederim” dedi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, iş adamlarına seslendiği konuşmasında, “Sizler vergi veren insanlarsınız. Memlekette ne varsa gelişmişlik adına hepsi sizin eseriniz. Yollar, köprüler, hastaneler, barajlar bunların hepsi finansman gerektiren hususlar. Devletin temeli esnaf, sanatkar, sanayici ve işadamları. Allah sizlerin yokluğunu göstermesin, sizlere hayırlı ve bol kazançlar versin. Birçok insana iş imkanı sunmak, istihdam sağlamak, müteşebbis olmak son derece önemli" diye konuştu.

İftar programı ödül töreniyle devam etti. Gelir vergisinde ve kurumlar vergisinde ilk beşe giren Mehmet Mustafa Yeşilkaya, Haşim Bursalıoğlu, Hüseyin Hakkı Serdar, İbrahim Akkuş, Erhan Arigoğlu, CSK Tekstil, Or-gi İletişim ve Tekstil Sanayi, Bentaş Bentonit Ay-Kon-San ve Topaloğlu Otomotiv’e plaketleri Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Kaynak: İHA