Elazığ Caddesi Asfaltlanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, kent genelindeki bulvar, cadde ve sokaklarda yürüttüğü sıcak asfalt çalışmasına Elazığ Caddesi’nde devam ediyor. Elazığ Caddesi’nde gündüz asfalta hazırlık, gece ise asfalt serme çalışmaları yapılırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, gece yürütülen asfalt çalışmasını denetledi.

Elazığ Caddesi Asfaltlanıyor
Kent merkezinde 500 bin ton sıcak asfalt serme hedefiyle sezonunu açan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, asfalt, yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Bağlar ilçesindeki Lezgin Avcı, Girne, Teğmenler ve Yusuf İslam caddelerini asfaltladıktan sonra çalışmaları Yenişehir ilçesi Elazığ Caddesi’ne kaydırdı.

Önce söküm sonra asfalt

Kış aylarında yıpranan Elazığ Caddesi’nde gündüz saatlerinde asfalt sökme çalışması yürüten ekipler, sökümün ardından gece saatlerinde ise caddeye sıcak asfalt seriyor. Trafik akışının yoğun olduğu caddeyi hızlı bir şekilde asfaltlamak için çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, caddenin asfalta hazırlanan kısımlarını 5 cm kalındığında asfaltlıyor.

30 bin ton asfalt dökülecek

Dağkapı Kavşağı’ndan başlayarak asfalt seren ekipler, Elazığ Caddesi’nin Dağkapı Kavşağı ve Seyrantepe Köprülü Kavşağı arasındaki gidiş-geliş 6 kilometrelik kısmına toplam 30 bin ton sıcak asfalt dökecek.

Başkan Atilla, çalışmaları denetledi

Kent genelindeki asfalt çalışmaları devam ederken, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ise Elazığ Caddesi’nde gece yürütülen asfalt çalışmasını denetledi. Gece saat 24.00’da asfalt çalışmasını denetleyen Başkan Atilla, işçilerle sohbet etti, çalışmalar hakkında birim amirlerinden bilgi aldı. Başkan Atilla, işçilere çalışmalarında kolaylıklar diledi.

“Gece gündüz demeden çalışıyoruz”

Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini halk odaklı yürüttüğünü belirten Başkan Atilla, "Daha modern bir Diyarbakır için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak halkın yaşamını kolaylaştıracak hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Diyarbakırlılar her şeyin en iyisine layıktır. Şehrimizin her noktasında halkımıza en kaliteli hizmeti sunuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA