Deligöz'den Nijer Çıkarması

Nijer-Türk Dostluk Grubu Başkanı Orhan Deligöz yanında bir grup iş adamı ile Nijer’e çıkarma yaptı. 6 gün sürecek olan ziyarette Deligöz’e DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) kapsamında Nijer Türk İş Konseyi Başkanı Murat Efendi Ataer eşlik ediyor.

Deligöz'den Nijer Çıkarması
Nijer’de faaliyet gösteren Nakış Derneği’nin Niamey’in Badiberi bölgesinde yapmış olduğu 6 adet su kuyusunun açılışında bir konuşma yapan Deligöz tarihi bağlara vurgu yaparak, Türk halkının daima Nijer’in yanında olacağını söyledi.

Buradaki programda kurban kesildi, gıda ve giyim yardımı yapıldı. Türkler’i karşılarında gören Nijer halkının gözleri yaşardı ve bol bol dua ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a selam söylediler.

Türk Nijer İş Konseyi Nijer Başkanı Sidi Musa ve beraberindeki iş adamları ile bir araya gelen Deligöz bir basın toplantısı yaparak, Türkiye’nin Nijer’de yaptığı ve yapacağı hizmetleri anlattı.

Deligöz, Ayrıca, Fetö terör örtüne ait olan bedir okullarına el konularak Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vakfı’na devredilmesinden ötürü Nijer halkına ve Nijer Cumhurbaşkanı Muhammedou Yusufou’ya teşekkür etti. Deligöz Basın toplantısından sonra ise Orta Öğretim Milli Eğitim Bakanı Mamane Sani Abdourhamane’yı ziyaret ederek Eğitim konusunda daima Nijer’in yanında olacaklarını vurgulayarak gerekli desteğin verileceğini açıkladı.

Toplantılarına devam eden Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, ikili görüşmeler çerçevesinde Nijer Ticaret Odası Başkanı ve Nijer-Türk İş Konseyi Başkanı Sidi Musa ile bir araya geldi. Türk-Nijer ticari ilişkileri doğrultusunda yapılan görüşmeler ile devam eden toplantıda Nijer Ticaret Odası Başkanı ve Nijer-Türk İş Konseyi Başkanı Sidi Musa, Milletvekili Orhan Deligöz’e kılıç hediye etti.

Nijer Savunma Bakanı ile yapılan iftar yemeğinde görüşmelerin devam ettiğini belirten Deligöz son olarak Nijer’e yaptığı dostluk gezisi ile ilgili, “Nijer-Türk Dostluk Grubu Başkanı olduğum için bir grup iş adamımız ile birlikte 11 Haziran’da Nijer’e geldik. Burada Ramazan ayının uhrevi ortamında kurban kestik ve su kuyularının açılmasını sağladık. Burada FETÖ/PDY terör örgütünün tüm izlerini çok şükür sildik ve bir daha geri getirilemeyecek hale getirdik. Ne yazık ki bu terör örgütü buralara kadar uzanmış. Fakat yaptığım ikili görüşmeler sonucunda Nijer’den de FETÖ/PDY terör örgütünün kökünü kazıdık. Nijer’de Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a olan ilgiyi kelimeler ile anlatmam mümkün değil. Bu kardeşlerimizin duaları ve destekleri olduğu sürece İslam İttifakı Allah’ın izniyle dimdik ayakta duracaktır. Gördüğüm yoğun ilgiden dolayı Nijer halkına ve protokole teşekkür ederim.” dedi.

Kaynak: İHA