Cizre'de 'Yetim Gülerse, Cizre Güler' Yardım Kampanyası

Cizre ilçesinde yetim çocuklara yönelik 'Yetim Gülerse, Cizre Güler' yardım kampanyası başlatıldı.

İlçede, Kardeşlik Zamanı ve El Cezeri Eğitim Derneğinin geliştirdiği, ilçe Müftülüğü ve Diyanet Vakfının da desteklediği 'Yetim Gülerse, Cizre Güler' projesi kapsamında yetim çocuklara yönelik yardım kampanyası başlatıldı.

Kardeşlik Zamanı Derneği Başkanı ve Cizre Ulu Cami İmamı Murat Denli, yaptığı açıklamada, geçen yıl bayram öncesi bin 500 yetim çocuğunun giydirildiği kampanyada bu yıl ki hedeflerinin en az 2 bin 500 yetim ve öksüz çocuğu giydirmek olduğunu söyledi.

Cizre'deki bütün yetim çocuklara ulaşmayı hedeflediklerini belirten Denli, ilçede ne kadar yetim varsa onların gönüllerine birazcık sevgi tohumu yerleştirmek istediklerini dile getirdi.

Onun için bu projelerinde çok destek gördüklerini aktaran Denli, şunları söyledi:

'Hem iş adamlarımızdan, hem gönlü zengin insanlarımızdan, cemaatlerimizden, Kur'an kurslarımızdan her türlü maddi ve manevi desteği alıyoruz. Türkiye'nin her yerinden bize destek geliyor. Hem imam arkadaşlarımız hem de Kur'an kursu öğreticilerimiz, çevresinde tanıdıkları ne kadar yetim varsa hepsinin fotokopisini bize getirip, bu yardımın onlara ulaşmasını sağlıyorlar.'

Kaynak: AA