CHP Manisa Milletvekili Biçer Açıklaması

'Gıda zehirlenmesi teşhisiyle tedavi altına alınan askerlerle ilgili sayının bin 500'lere ulaştığını biliyoruz ancak tahlil sonuçlarına milletvekili olarak ulaşamadığım gibi hekim olarak da ulaşmam mümkün olmadı'.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, 'Gıda zehirlenmesi teşhisiyle tedavi altına alınan askerlerle ilgili sayının bin 500'lere ulaştığını biliyoruz ancak tahlil sonuçlarına milletvekili olarak ulaşamadığım gibi hekim olarak da ulaşmam mümkün olmadı.' dedi.

Biçer, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Manisa'daki askeri birliklerde yakın zamanda yaşanan gıda zehirlenmesi şüphesi vakalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlasında, 23 Mayıs günü öğle yemeğinde verilen hindi etinden kaynaklandığı şüphesinin kuvvetli olduğunu belirten Biçer, 'Askeri kışlalarda revirlere kaldırılan sonrasında ve sonrasında sayıdaki artış nedeniyle Manisa'daki hastanelere sevk edilen askerlerin sayısının bin 500 oluğunu biliyoruz.' diye konuştu.

Askerlerin tedavilerinin devam ettiği sırada bir hekim olarak az pişmiş hindi etinden kaynaklanan bir virüsün askerlere bulaşmış olabileceği konusunda ısrarcı olduğunu anlatan Biçer, 'Tahlil sonuçlarına ulaşamıyorum. Aileler dahi bu sonuçları alamıyor. Resmi bir açıklama yapılmıyor. Sorumluluk alan kimse de yok ortada. Gıda zehirlenmesi teşhisiyle tedavi altına alınan askerlerle ilgili sayının bin 500'lere ulaştığını biliyoruz ancak tahlil sonuçlarına milletvekili olarak ulaşamadığım gibi hekim olarak da ulaşmam mümkün olmadı.' değerlendirmesinde bulundu.

Manisa'daki Batı Kışla'daki vakalardan sonra Kırkağaç 6. Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda yine 400 askerin gıda zehirlenmesiyle hastanelere sevk edildiğini söyleyen Biçer, 11 Haziran günü de Diyarbakır'da benzer bir durumun yaşandığına dikkati çekti.

Askeriye ve çeşitli kurumlarda yemek işleminin şirketler aracılığıyla sağlanması uygulamasına geçildiğini vurgulayan Biçer, şunları kaydetti:

'Ekim 2016 yılında Maliye Bakanlığı'nda bir zehirlenme vakası yaşandı ve 400 personel zehirlendi. Maliye Bakanlığında yaşanan olaydan 22 gün sonra ROTA adlı şirket ile Maliye Bakanlığı arasındaki sözleşme feshedilmişken askeri birliklerde yaşanan olayların üzerinden 22 gün geçmesine rağmen neden bir açıklama ve işlem yapılmamıştır? ROTA Şirketini kim, neden koruyor? Gerçekleri kimden gizliyorsunuz? Neden devlet kurumları ve kışlaların ihaleleri ROTA şirketine verilmektedir? Zehirlenmelerin altından hep ROTA şirketi çıkmakta ve olayların üzeri kapatılmaya çalışılmaktadır.'

Kaynak: AA