Bülent Ecevit'in İsmi Kocaeli'de Üst Geçide Verildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Uluslararası Fuar Merkezi’nin önünde yapılan üst geçide ’Bülent Ecevit’ adı verildi.

Bülent Ecevit'in İsmi Kocaeli'de Üst Geçide Verildi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında, İzmit Sanayi mahallesi Ömer Türkçakal Bulvarı üzeri Uluslararası Fuar Merkezi önünde yapılan yaya üst geçidine, ’Bülent Ecevit’ isminin verilmesine karar verilmişti. Meclis toplantısından çıkan kararla Bülent Ecevit Köprüsü’nün resmi açılışı gerçekleşti. Açılışa Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Demokratik Sol Parti İl Başkanı Halim Dedeoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Önder Aksakal’da açılışa katıldı

Açılış konuşmasını yapan Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, cumhuriyetin en dürüst kimlikleri içerisinde, en ön sıralarda yer almış, gerçekten halkçı, gerçekten yurtsever milliyetçi ve gerçekten demokrat bir siyasi kişilikti. Bugün Türkiye’nin hangi noktasına gidersek gidelim, hangi insanına hangi siyasi partiye oy verirse versin, kiminle görüşürsek görüşelim Bülent Ecevit’i Türkiye’de apayrı bir yere koyar. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve bu eserin hayata geçirilmesinde emeği geçen işçisinden mühendisine emekleri için saygılarımı sunuyorum” dedi.



İbrahim Karaosmanoğlu: "Rahmetli Bülent Ecevit dürüstlük timsali bir insan, bir devlet adamı"

DSP Genel Başkanı Aksakal’ın adından kürsüye çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, “Rahmetli Bülent Ecevit dürüstlük timsali bir insan, bir devlet adamı. Hayatı hep mücadeleyle geçmiş, temiz yaşamış ve güzel bir iz bırakmış örnek alınması gereken şahsiyetlerden bir tanesi. Bir devlet adamının ismini, sonsuzlaştırmak için bu üst geçide seve seve verdik. Diğer devlet büyüklerimizin verdiğimiz gibi. Ülkemize hizmet etmiş, çile çekmiş, sıkıntılar yaşamış ve bizim onlara karşı vefa borcumuz var. İnanıyorum bu vefa borcumuzu az da olsa ödemiş oluruz. Bülent Ecevit’e Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

Son olarak konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da, “Merhum eski Başbakanlarımızdan Bülent Ecevit’in adını taşıyan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin bu üst geçide ismini vererek kentimizde, bir anlamda ülkenin geleceğinde bu hizmetlerin anılmasını hep hatırlatacak, böylesi bir eserin açılışında sizlerle olmaktan mutluluk duyuyorum. Öncelikle bu ülkeye hizmetleri olan taşıdığı ve üstlendiği sorumluluklar sonrasında bugün ifade edildiği gibi hayırlı ve güzel hatırlanan Bülent Ecevit’e Allah’tan rahmet diliyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımı ve meclisini kutluyorum. Oy birliğiyle alınmış bu karar Kocaeli’ndeki karşılıklı anlayışın bu ülkenin geleceğindeki birlikte yaşamaya dönük çok önemli bir katkının işaretidir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından köprüden geçerek hatıra fotoğrafları çekildi.
Kaynak: İHA