Bükreş Büyükelçiliğinde İftar Programı

Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Ertaş, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) heyeti ile ülkedeki yerleşik sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi.

Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Türkiye-Romanya İş Forumu'na katılmak üzere Bükreş'te bulunan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) heyeti ile ülkedeki yerleşik sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftar yaptı.

Bükreş Büyükelçiliği tarafından düzenlenen ve ev sahipliğini Büyükelçi Ertaş'ın yaptığı programa, Parlamentolararası Birlik toplantısı nedeniyle Bükreş'te bulunan AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, TRT Gönül Yolu belgeseli çekimi için Romanya'da bulunan Başbakanlık Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, TİM Başkan Vekili Süleyman Kocasert, Romanya parlamentosu Türk azınlık milletvekili Hüseyin İbrahim, Türkiye'nin çeşitli ilçelerinden müftüler, Türk-Tatar soydaş temsilcileri ve ülkedeki Türk toplumu mensupları katıldı.

Büyükelçi Ertaş, iftarda yaptığı konuşmada, Romanya'daki Türk toplumunun büyük bir aile olduğunu, bu büyük ailenin fertleriyle neredeyse her akşam bir iftar etkinliğinde bir araya gelerek, dost ülke Romanya'da gelenekleri canlı tuttuklarını söyledi.

Bugün de Türk toplumu ve soydaşlarıyla Türkiye'den gelen misafirleri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Ertaş, Türkiye ile Romanya arasındaki stratejik ortaklığın ekonomi ayağına büyük önem verdiklerini ifade etti.

Ertaş, Ekonomi Bakanlığı eşgüdümünde TİM tarafından düzenlenen İş Forumu'nun iki ülke arasında halen 5 milyar dolar seviyesinde olan ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarma yolundaki hedefe katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Kaynak: AA