BTSO'nun 'Enerji Ölçüm Laboratuvarı' Akredite Oldu

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay: 'Firmalarımızın rekabetçiliğine de güç katan merkezimizin TÜRKAK tarafından akredite edilmesini, önemli bir başarı olarak görüyoruz'.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Enerji Verimliliği Merkezi (EVM) içerisinde yer alan 'Enerji Ölçüm Laboratuvarı', Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edildi.

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, odanın 'Yeşil Büyüme Projesi' kapsamında faaliyete geçen EVM, yeni bir başarıya imza attı.

EVM bünyesinde faaliyet gösteren 'Enerji Ölçüm Laboratuvarı', TÜRKAK tarafından TS EN ISO/IEC 17025 Standardı'na göre akredite edildi. Böylece EVM, Türkiye'de ilk ve tek akredite 'Enerji Verimliliği Ölçüm Laboratuvarı'na sahip oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, enerji verimliliğinin, Türkiye'nin gelecek hedeflerine ulaşması konusundaki önemini vurguladı.

Burkay, iktisatlı şekilde kullanılan enerjinin aynı zamanda üretilen bir enerji olarak görülmesi gerektiğini ifade ederek, BTSO olarak enerji verimliliği konusunda çok önemli adımlar attıklarını hatırlattı.

'Yeşil Büyüme Projesi' kapsamında Bursa sanayisinin verimlilik ve çevre odaklı büyümesini hedeflediklerini anlatan Burkay, 'Ekonomimizdeki sürdürülebilir büyümeyi sağlamak için verimlilik odaklı çalışmalara önem vermeliyiz. Üretim ve ihracat kenti Bursa'mızda enerji verimliliği konusunda farkındalığı artırıyoruz. Gece gündüz demeden ter dökerek yaptığımız üretimde, verimliliği mutlaka ön planda tutmalıyız. Enerji verimliliği bizleri hedeflerimize ulaştıracaktır.' ifadesini kullandı.

- 'Önemli bir başarı olarak görüyoruz'

BTSO olarak alternatif enerji kaynaklarına ilişkin Ur-Ge ve kümelenme projelerini de hayata geçirdiklerine değinen Burkay, BEBKA'nın da destekleriyle 2 yıl önce hayata geçen EVM'nin sanayi üretiminde verimi artıran hizmetler verdiğini belirtti.

Burkay, firmaların enerji verimliliği alanında ihtiyaç duydukları profesyonellerin yetişmesini sağladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

'Odamızın 'Yeşil Büyüme' vizyonuyla hayata geçirdiği EVM, sanayicimizin ihtiyaç duyduğu birçok alanda hizmet veriyor. Firmalarımızın rekabetçiliğine de güç katan merkezimizin TÜRKAK tarafından akredite edilmesini, önemli bir başarı olarak görüyoruz. Bundan sonra merkezimiz, enerji verimliliği odaklı çalışmalarına daha hızlı bir şekilde devam edecek.'

Kaynak: AA