Bitki Zararları İle Mücadele Kursu Sona Erdi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığınca imzalanan protokol çerçevesinde yürütülen “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor” projesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesince verilen bitki zararlıları ile mücadele kursunu başarı ile tamamlayan 15 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

Bitki Zararları İle Mücadele Kursu Sona Erdi
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen sertifika törenine, Iğdır Vali yardımcısı Bilgehan Karanfil, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Yolcu, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Ahmet Gelal, Çalışma ve İş Kurumu Iğdır İl Müdürü Abdullah Can, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube müdürü Fidan Gonca, Kurs Eğitmeni Ziraat Mühendisi Aydın Kaya ve kursiyerler katıldı.

Iğdır Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil yaptığı konuşmada, kurslara katılan çiftçilerin tarımı artık daha bilinçli, çağın gereğine göre yapacaklarına inandığını belirterek, "Toprak kendisine sahip çıkanı hiçbir zaman aç bırakmaz. Kursiyerler kurs boyunca edindikleri bilgi ve kazanımlardan yararlanmaları gerekmektedir” dedi.

İl Müdürü Özkan Yolcu ise, “Bugüne kadar atadan, deden görme usulleri uygulayarak tarım yapılıyordu. Son zamanlarda devletimiz ekonomimizin gelişmesiyle yapılan yatırımlar sayesinde, tarımdan elde edilen gelirlerde artmaya başladı.

Devletimiz kurslara teşviklerle üzerine düşen görevi yapmakta. Vatandaşın da üzerine düşen görev bu işi daha bilinçli ve eğitimli bir şekilde yapmasıdır. Kursa katılarak sertifika almaya hak kazanan tüm çiftçilerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA