Birleşik Arap Emirlikleri'nden Suriyeli Sığınmacılara Yardım

Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Khalifa Bin Zayed Al Nahyan Vakfının desteğiyle Şanlıurfa'daki Suriyeli sığınmacılara bir tır gıda kolisi dağıtıldı.

Vakıf tarafından ramazan dolayısıyla hazırlanan gıda kolileri, Deniz Feneri Derneği aracılığı ile Şanlıurfa İnsani Yardım Platformuna ait depoya getirildi.

Burada minibüslere yüklenen koliler, daha sonra platformun gönüllü görevlileri tarafından kapı kapı dolaşılarak, ihtiyaç sahibi Suriyelilere dağıtıldı.

Platform Başkanı Osman Gerem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli yardıma muhtaç insanların ramazanın bereketinden yararlanması amacıyla çeşitli ülkelerden yardımlar geldiğini söyledi.

Bu kapsamda Birleşik Arap Emirlikleri'nden bir tır yardım gönderildiğini aktaran Gerem, 'Bu yardımların devamı gelecek inşallah. Yardımlarla birlikte gelen bir heyetle bu yardımları dağıtıyoruz. Ailelerin sofralarına katkı sunmak için bu çalışmalar devam ediyor.' dedi.

Şanlıurfa'nın dünyada en fazla sığınmacı barındıran kenti olduğunu vurgulayan Gerem, Vakfın yardımlara devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA