'Beni Hafife Alma' Otobüsü Serik'te

Antalya'da herhangi bir nedenle eğitimini yarıda bırakmış kız çocukları ile kadınlara yönelik faaliyet yürüten Beni Hafife Alma Dijital Eğitim Platformu'nun gezici eğitim aracı Serik ilçesine geldi.

Uzaktan Eğitimi Yaygınlaştırma ve Alternatif Eğitim Derneğince (UZEYAD) pilot uygulama olarak Antalya Valiliği işbirliğiyle hayata geçirdiği Beni Hafife Alma Dijital Eğitim Platformu, gezici eğitim aracı 'Teknobüs' ile herhangi bir nedenle örgün eğitimden kopmuş kadınlara ulaşıyor.

Platformun tanıtımının yapıldığı ve nasıl kullanıldığının öğretildiği 'Teknobüs'ün son duracağı Serik ilçesi oldu. Tekeli Ortaokulu bahçesine konuşlandırılan 'Teknobüs'te, açık ortaokul ve lise müfredatının bulunduğu dijital eğitim platformunun nasıl kullanıldığı anlatıldı.

Serik'te iki gün süreyle kalacak 'Teknobüs', ilk gün 200'e yakın ziyaretçi ağırladı.

Proje Sorumlusu Dilek Dikmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projede Antalya'nın pilot bölge olduğunu belirterek, sistemden halen Antalya'da bin 606 kadının yararlandığını kaydetti.

Projeye dahil olan kadınlara internet ve tablet bilgisayar verdiklerini anlatan Dikmen, 'Nisan ayı içerisinde lansmanımızı gerçekleştirerek birinci grupta 700, ikinci grupta da 200 olmak üzere kadın katılımcılarımıza internet ve tablet hizmeti sunduk.' dedi.

Kaynak: AA