Başkentte Organize Suç Örgütüne Yönelik Yeni Operasyon

Başkentte organize suç örgütüne düzenlenen operasyonda, aralarında suç örgütü yöneticisi olduğu iddia edilen Şahin Turgut'un da bulunduğu 23 şüpheli gözaltına alındı Dördü tutuklanan şüphelilerden 14'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Başkentte organize suç örgütüne düzenlenen operasyonda, aralarında suç örgütü yöneticisi olduğu iddia edilen Şahin Turgut'un da bulunduğu 23 şüpheli gözaltına alındı. Dördü tutuklanan şüphelilerden 14'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 'tehdit', 'tefecilik', 'nitelikli yağma', 'adam öldürmeye teşebbüs', 'iş yeri kurşunlaması', 'kumar oynatmak ve oynanmasına yer sağlamak' suçlarını işledikleri belirlenen bir guruba operasyon düzenledi.

Suç örgütü yöneticisi olduğu iddia edilen Şahin Turgut'un da aralarında bulunduğu 23 kişi gözaltına alınırken, adreslerinde bulunmayan 5 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Emniyetteki işlemlerin ardından Ankara Adliyesine getirilen şüpheliler, savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebi ile Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Şüphelilerden Şahin Turgut, Kenan Tekay, Ömer Mesut Karaköse ve İbrahim Ceylan'ın tutuklanmasına karar veren hakimlik, diğer şüphelileri adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Şüphelilerden beşinin sorgu işlemleri devam ediyor.

- Tanju Çolak'ın da gözaltına alındığı operasyon düzenlenmişti

Başkentte organize suç örgütlerine yönelik 10 Haziran'da düzenlenen bir başka operasyonda, eski milli futbolcu Tanju Çolak'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alınmıştı.

Adliyeye dün sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklanırken, aralarında Çolak'ın da olduğu 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Kaynak: AA