Başbakanlık Başmüşaviri Erdem'in Sorgusuna Yarın Devam Edilecek

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Başbakanlık Başmüşaviri ve eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Erdem'in savcılık sorgusunun ilk günü tamamlandı Ankara TEM Şubesine götürülen Erdem'in sorgusuna yarın devam edilecek.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan Başbakanlık Başmüşaviri ve eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem'in savcılık sorgusu gün boyu devam etti.

FETÖ'ye üye olmak suçundan gözaltına alınan Erdem, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra sabah saatlerinde Ankara Adliyesine getirildi. Soruşturmayı yürüten savcılar tarafından sorgulanmasına başlanan Erdem'in ifadesi saatler sürdü.

Bugünkü ifade verme işleminin ardından, Ankara Terörle Mücadele (TEM) Şubesine götürülen Erdem'in sorgusuna yarın da devam edilecek.

Birol Erdem ve eşi Gülümser Erdem, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ üyeliği iddiasıyla 3 Haziran'da gözaltına alınmıştı.

Erdem, 25 Ekim 2010'da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi olmuş, 21 Kasım 2011 ile 1 Ocak 2014 tarihlerinde de Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevini yürütmüştü.
Kaynak: AA