Asfalt Ve Beton Yol Seferberliği

Son üç yılda Tekirdağ tarihinin en büyük altyapı projelerini hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılında üstyapı çalışmalarına hız verdi.

Asfalt Ve Beton Yol Seferberliği
Fen İşleri Daire Başkanlığı’nca başta altyapısı yapılan ana arterler olmak üzere, 2017 yılı programı dahilinde, farklı ekiplerce eş zamanlı olarak yürütülen çalışmalarla yol yapım çalışmaları başlatıldı. Uzun yıllardır yapılmakta olan sıcak asfalt uygulamasının yanı sıra doğanın yıpratıcı etkileri ve yüksek basınca karşı yüksek dayanıklılık özelliği olan beton yol yapımına 2017 yılında hız verildi.

Tekirdağ ilinin 11 ilçesinde kaldırım ve yol yapım çalışmalarını ara vermeksizin sürdürüyor.

Yürütülen çalışmalarını yerinde inceleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “30 büyükşehir arasında altyapı sorunlarını çözmeyen tek şehir Tekirdağ’dı. Gerçekleştirdiğimiz büyük projelerle bu sorunu önemli ölçüde giderdik. Altyapı yapıldığı için üstyapı çalışmalarına da hız verdik. Önümüzdeki süreç yol yapım faaliyetlerimiz açısından atılım dönemi olacak. Çalışmalarımızın başından sonuna kadar, bizlere gösterdikleri anlayış ve sağduyudan dolayı halkımıza teşekkür ederim. Tekirdağ’ımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.



İl genelinde eş zamanlı yol çalışmaları

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden yol yapım çalışmalarıyla ilgili yapılan açıklamada, “Süleymanpaşa ilçesi Ekrem Tantı, Uğur Mumcu ve Osman Kavrakoğlu caddelerinde RCC beton yol yapım çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlandı ve yol trafiğe açıldı. Ayrıca Hükümet Caddesi’nde sıcak asfalt serimi yapıldı. Ergene ilçesi Ahmet Yasevi, İsmail Cem caddeleri ile Ergene Yanıkağıl mahallesi ve Kapaklı Büyükyoncalı (Bozoba) arasında SSB beton yol çalışması yapıldı. Çerkezköy Hükümet Caddesi’nde yol genişletme çalışmasının tamamlanmasının ardından sıcak asfalt serimi yapıldı. Kızılpınar Mahallesi, İstiklal Caddesi’nde SSB beton yol yapım çalışmaları tamamlandı. Çorlu Adnan Doğu, Çamlıbel ve Eskibağlar caddelerinde sıcak asfalt çalışması yapıldı. Ayrıca Çorlu Önerler Ergene Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi bağlantı yoluna SSB beton serildi. Saray ilçesinde Çerkezköy Caddesi ve İstanbul Caddesi’nde sıcak asfalt serimi yapıldı. Saray Göçerler Mahallesi’nde SSB beton yol çalışması yapıldı” bilgilerine yer verildi.

Kaynak: İHA