Antalya Valisi Orucunu Cezaevinde Hükümlülerle Birlikte Açtı

Antalya Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan hükümlüler ve personele iftar yemeği verildi. İftar yemeğinde konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, hükümlülere seslenerek, "Önceki hayatınızın muhasebesini yapıp, hayatınızı yeniden inşa etmeniz gerekiyor" nasihatinde bulundu.

Antalya Valisi Orucunu Cezaevinde Hükümlülerle Birlikte Açtı
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ile Antalya İl Müftülüğü tarafından organize edilen ve bir hayırsever tarafından desteklenen iftar yemeğine Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, cezaevi yönetimi ve personelleri ile hükümlüler katıldı.

Cezaevinin açık olan kısmında verilen iftar öncesinde, protokol üyeleri hükümlülerin cezaevindeki atölyelerde yaptığı el sanatlarını inceleyerek hükümlülerden ürünler hakkında bilgiler aldı. Atölye gezisinin ardından ezanın okunmasıyla birlikte iftar yemeğine geçildi.

"Hayatınızı yeniden inşa etmeniz gerekiyor"

İftar sonrası konuşma yapan Vali Münir Karaloğlu, Ramazan ayı boyunca her akşam farklı mekanlarda toplumun farklı kesimleriyle biraraya gelmeye çalıştığını belirterek, hükümlülerle iftar sofrasında buluşmaktan dolayı son derece memnun olduğunu dile getirdi. Karaloğlu, "İnsan hayatta ne olacağını bilemez, hepimiz hayatta sürprizlerle karşılaşabiliriz. Bundan sonrasını planlamak sizin elinizde. Bakın açık cezaevinde bir çok imkan sunuluyor. Burada öğreneceğiniz meslekle bundan sonraki hayatınızı planlayabilirsiniz. Burada size arz edilen şeyi iyi değerlendirmeniz, bundan önceki hayatınızın muhasebesini yapıp bundan sonrası için o muhasebe üzerinde yeniden inşa etmeniz lazım. İnşallah yeni bir hayat, yeni bir başlangıç yaparsınız diye temenni ediyorum" dedi.



"Topluma faydalı bireylersiniz"

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ise, atölyelerde oluşturulan eserlerden dolayı hükümlülere teşekkür etti. Genel Müdürlük bünyesinde cezaevindeki mahkumların yaptığı ürünlerle Türkiye’de 8 fuarda yer aldığını kaydeden Solmaz, İstanbul ve Ankara’dan en büyük ve en fazla katma değerin sağlandığı fuarın Antalya olduğunu söyledi.



Solmaz, "Burada ömrünün bir kısmını geçirenler olarak topluma faydalı bireylersiniz. Onun yanı sıra ailenize de katkı sağlamak adına birçoğunuz katkıyı sağlıyor. Ben o anlamda da kendinize, ailenize ve ülkenize katkı sağladığınız için teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.

Konuşmaların ardından hayırsever vatandaşa Solmaz tarafından plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA