Alman Hükumetinden 'Air Berlin' Açıklaması

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Sözcüsü Baron:'Alman hükumeti, Air Berlin için kredi teminat taleplerini inceliyor'.

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Sözcüsü Beate Baron, Alman hükümetinin uzun süredir zarar eden Air Berlin için kredi teminat taleplerini incelediğini ifade etti.

Baron, yaptığı açıklamada, hükümetin, Almanya'nın en büyük 2'nci havayolu şirketi Air Berlin için kredi teminat taleplerini incelediğini bildirdi.

Söz konusu talepleri Kuzey Ren-Vestfalya ve Berlin eyaletleriyle birlikte incelediklerini dile getiren Beate Baron, geleceğe sürdürülebilir bir konseptin sunulmasının, böyle bir garanti almanın anahtarı olduğunu da sözlerine ekledi.

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Brigitte Zypries de son yıllarda büyük zarar açıklayan havayolu şirketine ilişkin, 'Air Berlin'in durumu sıkıntılı. Aksi takdirde devlet kredi garantisi talebi olmazdı.' ifadesini kullanmıştı.

Etihad Airways'in yaklaşık yüzde 30 hisseye sahip olduğu Air Berlin, geçen hafta Berlin ve Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) eyaletlerinden kredi garantilerini incelemelerini istediğini bildirmişti.

Alman basınına yansıyan haberlere göre, Air Berlin, '2 haneli milyon avro tutarından 3 haneli milyon avro tutara kadar' kredi garantisi istiyor.

Kayıpları 2016'da rekor seviye olan 782 milyon avroya yükselen Air Berlin, başta Berlin ve Kuzey Ren-Vestfalya'da olmak üzere Almanya'daki yaklaşık 8 bin istihdamını korumak için uğraşıyor.

Kaynak: AA