Akdeniz, Mevsimlik Çiçeklerle Rengarenk

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, ilçe genelinde yaptığı çevre düzenleme çalışmaları kapsamında mevsimlik çiçek dikimini aralıksız sürdürüyor.

Akdeniz, Mevsimlik Çiçeklerle Rengarenk
Mevsimsel farklılıkları gözetmeksizin ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmalarını program olarak devam ettiren Akdeniz Belediyesi, özellikle mevsimlik çiçek dikimi çalışmalarına yaz aylarının gelmesiyle birlikte hız verdi. Kendi fidanlığında ürettiği mevsimlik çiçekleri ilçenin dört bir yanına dikmeye başlayan ekipler, Akdeniz’i rengarenk bir görüntüye bürüyor. Bütün mahallelerde bulunan park, refüj ve yeşil alanlarda kendi ürettiği mevsimlik çiçekleri kullanan ekipler, son olarak Hal, Huzurkent, Yenimahalle, İhsaniye ve Çamlıbel Mahallelerinde mevsimlik çiçek dikimi yaptı.

Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, her türlü bitki ve çiçeğin üretiminde ekonomik bir modeli yerleştirdiklerini dile getirdi. Tohumdan fidana kadar üretimin her aşamasının Akdeniz Belediyesi Fidanlığında gerçekleştirildiğini vurgulayan Aktaş, “Böylelikle kısıtlı kaynaklarımızı en verimli biçimde değerlendiriyoruz. Dışarıdan yetişmiş bitki ve fidan almak yerine, kendi fidanlığımızda üretimini sağlıyoruz. İlçemizi yılın her mevsiminde rengarenk yapmayı amaçlıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA