Afyonkarahisar, 'Hannover Fuarı'Na Rakip Olmaya Hazırlanıyor

Afyonkarahisar Hayvancılık ve Et Teknolojileri Çiftlik Ekipmanları Canlı Hayvan Irkları Fuarı, Eylül ayında Afyonkarahisar’da Canlı Hayvan Borsası’nda düzenlenecek.

Afyonkarahisar, 'Hannover Fuarı'Na Rakip Olmaya Hazırlanıyor
Türkiye’nin ilk Canlı Hayvan Borsası’nın yapıldığı Afyonkarahisar’da borsa açılışı Afyonkarahisar Hayvancılık ve Et Teknolojileri Çiftlik Ekipmanları Canlı Hayvan Irkları Fuarı ile birleşti. 13-14-15-16 Eylül’de yapılacak olan fuarın hedefi Avrupa’nın en büyük hayvan fuarı olan Hannover’e rakip olmak. Afyonkarahisar’ı sadece Türkiye’nin değil Avrupanın en önemli fuarı haline getirmek.

Fuarı düzenleyen firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi, yapılacak olan fuarla ilgili açıklamada bulundu. Çiçekçi, “Türkiye’nin kesişme noktası olan Afyonkarahisar bu fuar ile sektörün kalbi olmaya aday ve Türkiye’nin önemli hayvancılık merkezlerinden birisi. Afyonkarahisar Türkiye’nin et ihtiyacının yüzde 7’sini, İstanbul’un et ihtiyacının yüzde 18’ini karşılayan bir il. O nedenle bu fuar için en ideal şehir Afyonkarahisar’dı. Bu sene ilkini yapacağımız fuar 5 yıl içinde Avrupa’nın en önemli fuarları arasına girecek” dedi.



“Biz bilgi ve tecrübemize güveniyoruz”

Çiçekçi, hedeflerinin Afyonkarahisar’ı uluslararası bir fuar merkezi haline getirmek olduğunu söyledi.

Çiçekçi, “Yolların kesişme noktası olan Afyonkarahisar’ın bir yanı Ege, Bir yanı Akdeniz, bir yanı Marmara, bir yanı İç Anadolu. Böyle bir konuma sahip başka bir il yok. Bu nedenle burada yapılacak olan fuara her yerden katılım çok kolay. Aynı zamanda Afyonkarahisar’da bulunan termal oteller gelen konuklar için avantaj. Fuar yapılan bazı yerlerde konukların kalacağı otel bulmakta zorlanıyoruz. Bu alanda en iddialı fuar Almanya’nın Hannover şehrinde yapılan fuar. Onlarda 2 yılda bir yapıyorlar ve Avrupalı çiftçiler orada buluşuyor. Bizde Afyonkarahisar’da yapacağımız fuarla Avrupalı katılımcıları buraya getirmek. Biz bilgi ve tecrübemize güveniyoruz. Afyonkarahisarlı yöneticilerde bu konuda çok istekliler ve onlarla çok başarılı bir fuara imza atacağımıza hiç kuşkum yok” dedi.

Fuarda 2 bin adet canlı hayvanın açık artırmayla satılması hedefleniyor 4 gün sürecek fuar’ı 80 bin ziyaretçinin gezeceği, 5 bin işadamının iş görüşmesi için takip edeceği öngörülüyor
Kaynak: İHA