Afrika Safarisi Gaziantep'e Taşınıyor

Onlarca yırtıcı hayvanı bir arada, doğal ortamlarda görmeye imkan tanıyan Afrika Safarisi'nin benzeri, Gaziantep Hayvanat Bahçesi bünyesinde Gaziantep'e taşınacak İçerisinde aslan, kaplan ve fil gibi yırtıcıların da bulunacağı safari alanını gezmeye gelmek isteyenler için özel araç tasarlanıyor Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: 'İnsanların safari için Afrika'ya gitmesine gerek duymayacağı aşamaya geçiyoruz'.

KEREM KOCALAR - Yüzölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci sırada yar alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, safari heyecanı yaşamak isteyenleri ağırlayacak.

Birbirlerine zarar vermeyecek türdeki hayvanların bir araya getirildiği Safari Park ile zooloji müzesinin açıldığı Gaziantep Hayvanat Bahçesinde, ziyaretçilerin ilgisini çekmek amacıyla yeni projeler geliştiriliyor. Bu anlamda önemli bir projenin hayata geçirilmeye çalışıldığı Gaziantep Hayvanat Bahçesinde, Afrika safarisinin heyecanı da yaşanacak.

Aslan ve kaplan gibi yırtıcıların yanı sıra fil gibi iri cüsseli hayvanların aynı alanda yaşadığı bir yer haline gelmeye hazırlanan hayvanat bahçesinde, Afrika safarisinin heyecanı da yaşanacak.

Kuruluş çalışmalarının sürdüğü hayvanat bahçesinde, safari heyecanını yaşamak isteyenler için de özel araçlar tasarlanıyor. Hayvanların ziyaretçilerine zarar verme olasılığının ortadan kaldırılacağı bir mekan oluşturulmaya çalışılırken, bu sayede hayvanat bahçesinin ziyaretçi sayısının da önemli oranda artması bekleniyor.

- 3 milyon kişi ağırlandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep Hayvanat Bahçesinin yaklaşık 15 yıldır yoğun şekilde üzerinde çalışılan bir alan olduğunu söyledi.

Hayvanat bahçelerini kurmak kadar sürdürülebilir şekilde çalıştırmanın da önemli arz ettiğini ifade eden Şahin, bu alanın zor olduğunu, sevmeden başarmanın gerçekleştirilemeyeceğini anlattı.

Yaklaşık 2 milyon metrekarelik yeşil alanda kurulu bulunan Gaziantep Hayvanat Bahçesinin önemine dikkati çeken Şahin, şöyle konuştu:

'Göreve geldiğimde bu alanın ne kadar önemli olduğunu tespit edip bu alanı çeşitlendirmemiz gerektiğini konuştuk. Daha sonra ilk önce safari parkı açma kararı aldık. Bunu başarıp tüm Türkiye'de dikkat çektik. Türkiye'de bu büyüklükte bir hayvanat bahçesi yok ama safari park hiç yok. 700 kadar 70 çeşit birbiriyle uyumlu hayvanı şu an safari parkımızda bir arada yaşatıyoruz. Buna kimse inanmıyordu ama bu iddialı işi başardık. Şimdi bir başarı hikayesi var.'

Daha sonra Zooloji Müzesini açarak ziyaretçilere farklı bir ortam daha kazandırdıklarına değinen Şahin, hayvanat bahçesinde yıllık ortalama 3 milyon kişinin ağırlandığını vurguladı.

Şahin, hayvanat bahçesinde yeni bir döneme geçmeye hazırlandıklarını belirterek, 'Afrika'daki safariler gibi daha dikkat çeken bir yapıya giriyoruz. İnsanların safari için Afrika'ya gitmesine gerek duymayacağı aşamaya geçeceğiz. Ekibimizle bununla ilgili çalışıyoruz.' diye konuştu.
Kaynak: AA